"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu sadece bir ekonomik kriz değil

04 Eylül 2018, Salı 23:41
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomik rakamların batışa gittiğini belirten Erdoğdu “Ülkenin batma riski dünyanın en yüksek seviyesine çıktı, 550 CDS (ülkelerin kredi riski). 500’ü geçtiğinde ‘bu ülke batmıştır’ deniliyor. Bakın İzlanda’nın 18-19, İngiltere 30, Fransa 40, bizim 550. Buna dayanamayız, bu işin sonu kötü. Bu sadece bir ekonomik kriz değil, tarihimizde görülmemiş bir şeyle karşı karşıyayız” dedi. Erdoğdu, yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi: “Hükümet vatandaşa sürekli baskı yapıyor, dolar ile değil TL ile işlem yapın diyor. Ama milyarlarca dolar büyüklüğündeki yandaşlarla yapılan sözleşmelerde hiç kimse hiçbir şey söylemiyor. Bakın 3’üncü havaalanına 6 Milyar Avro talep garantisi verildi. Niye TL üzerinden garanti verilmiyor da Avro üzerinden garanti veriliyor. Recep Tayyip Erdoğan yanındaki iş adamlarına talimat versin. Bu garantiler TL’ye dönsün. Yapabilir mi hayır. Onların gözü gariban manavın, kasabın, asgarî ücretlinin cebinde. Tekrar uyarıyoruz. Yandaşlar ile yaptığınız döviz üzerinden sözleşmeler derhal TL’ye dönmeli.”

Okunma Sayısı: 2747
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı