"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Devlet, gücünü öğrencilerde mi sınayacak?

09 Şubat 2021, Salı 22:58
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret etti.

Uysal ve Karamollaoğlu, basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Boğaziçi Üniversitesine ilişkin soru üzerine Uysal, “Boğaziçi meselesini çok tartıştık tartışmaya da devam edeceğiz. Hiçbir ülke kendi başarılı kurumlarını, evlâtlarını ve gençlerini böyle bir tartışmanın içerisinde bilerek ve isteyerek gönül arzu eder ki düşürmesin, ama Türkiye düşürdü” karşılığını verdi. Karamollaoğlu da aynı soruya, “Öğrencilerin hareketlerini bir terör hareketi gibi takdim etmek aslında çok yanlış. Öğrenciler haklı da olabilirler haksız da olabilir, ama bir konuda kendi tepkilerini, düşüncelerini hep birlikte gündeme getiriyorlarsa bunu bir terör faaliyeti gibi görmek, göstermek en büyük hata olur” cevabını verdi. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’nın “Kimseye devletin gücünü sınamasını tavsiye etmeyiz” sözleriyle ilgili olarak Gültekin Uysal, “Bir devletin herhalde en son gücünü sınayacağı unsur kendi öğrencileridir, kendi evlâtlarıdır. Bu meseleyi de siyasi rekabette ifade ettiğim, cephane haline getirmek, terörize etmek ve kriminalize etmek bir usul ama bu propagandaya, geniş kitlelere çok prim verdiği kanaati içerisinde değilim” dedi.

Ankara – Fatih Karagöz    

Okunma Sayısı: 3854
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı