"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan'dan Davutoğlu'na: Lafla tehdit olmaz, söyleyecekleri ne varsa söylesinler

30 Ağustos 2019, Cuma 16:49
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'den ayrılan isimlerin yeni parti çalışmalarıyla ilgili olarak "Arkadaşlar söyleyecekleri ne varsa bunların hepsini söylesinler. Böyle lafla herhangi bir tehdit olmaz. Şu anda onlar söyleyebilecekleri ne varsa ortaya dökmelerinde fayda var." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun parti kurma çalışmaları yürüttükleri, Beşir Atalay ve Sadullah Ergin gibi isimlerin AK Parti'den istifa ettikleri belirtilerek, "Davutoğlu'nun katıldığı bir TV programında çok tartışılan bir cümlesi olmuştu. 2015 seçimlerini 7 Haziran-1 Kasım aralığını kastederek terörle iyi mücadele etmediği konusunda kendisine eleştiriler yöneltilmişti, buna karşı 'O dönemki dosyaları açarsam bazı isimler insan içine çıkamazlar' dedi. Hem bu sözleri hem de yeni parti adımlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Biz bunları geçmişte yaşadık. Öyle bizim partimizden grup kuracak şekilde ayrılıp ondan sonra esamesi okunmayanlar çıktı. Ayrılıp da şu anda CHP'nin içinde sığıntı durumuna düşenler oldu. Bizim bunlar derdimiz değil. Bu arkadaşlar söyleyecekleri ne varsa bunların hepsini söylesinler. Böyle lafla herhangi bir tehdit olmaz. Şu anda onlar bu söyleyebilecekleri bagajlarında ne varsa ortaya dökmelerinde fayda var. Döksünler ki biraz daha fayda elde edebilirler ama bizim böyle bir endişemiz yok.

Bu hafta sonu Konya'dayım. Orada da birçok açılışlarımız var. Çarşamba Sivas'tayım, orada da açılışlarımız var. Laf değil iş üretiyoruz, üretmeye devam edeceğiz."

AA

Okunma Sayısı: 2027
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı