"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Filistin için eylem yapmak suç değildir

28 Mayıs 2024, Salı 01:21
DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, ‘Filistin için 1000 Genç Hareketi’nden 5 gencin tutukluluk halinin sürdürülmesine tepki gösterdi.

Mehmet Kara - ANKARA

Açıklamasında, üniversite öğrencisi gençlerin hukuksuz şekilde tutulduklarını ve derhal serbest bırakılmaları gerektiğini belirten Yeneroğlu, “Filistin için eylem yapmak suç değil, onurdur. Sayın Erdoğan 20’lı yaşlarında olsaydı muhtemelen o da bu eylemlere katılır, o da benzer sloganlar atar ve o da tutuklanırdı. Dünyanın her yerinde Filistin için eylem yapanları alkışlayan iktidar, sıra Türkiye’ye gelince gençlerin hapiste tutulmasına göz yumuyor. Bu utanca derhal son verilmeli!’’ dedi.

Yeneroğlu şunları söyledi: “İktidarın slogan atmaktan öteye gidemediği, herkesin korkudan sustuğu, iktidar destekli bazı STK’lar birkaç cılız eylemi hariç kimsenin sokağa çıkmaya cesaret edemediği bir dönemde Filistin’de yaşanan büyük insanlık dramına, korkunç katliamlara ve Türkiye’nin İsrail’le yürüttüğü ticarete daha fazla sessiz kalamayan gençler seslerini yükselterek toplumun vicdanı oldu ve iktidarın İsrail’le ticarete son vermesine vesile oldular. İktidar bir taraftan Filistin için dünyanın her yerinde yapılan eylemleri alkışlarken, Türkiye’de yapılan eylemleri şiddetle bastırdığı gibi gençleri cezaevinde tutması, büyük bir utançtır.” 

Okunma Sayısı: 1409
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    28.5.2024 08:13:58

    FİLİSTİN deki dindaş ve masumlara yapılan siyonist soykırımı protesto etmek için insani,vicdani ve din kardeşliğinin gereği bir harekete katılan genç-yaşlı ne olursa olsun insan ımızın tutukanması ne acı ki namında YAHUDİ CESARET ÖDÜLÜ ile meşhur olan,terörist devlete darbeci hainlerin dahi izin vermediği OECD'ye üyeliğine evet diyen,neticesinde sadece kazananın siyonist ve islam,masum düşmanı,dünyadaki tüm terörist örgütlerin katliamlarına silah ve eğitim desteği veren bir devlete faydası olan SURİYE gaile ve iç savaşında rolü olan BOP Eşbaşkanı şu ana kadar kınadık,haklarını savunuyoruz dedikleri hiçbir sözün kıymeti harbiyesi yoktur.Zira o iktidarın başı olarak masumlara binlerce ton bomba malzemesi gönderen,bombalara atan uçaklara jet yakıtı temin eden,canilerin beslenmesinde gıda sevkeden bir iktidarın başı olarak asıl suçlulardan biridir.

  • S.topuz

    28.5.2024 07:38:21

    Filistin altmış seneden beri Firaunlaşmış Zalimler tarafından sinsice IŞGAL edilmiş ve binlerce masum insanların KATLEDİLDİĞİ bir ülke! "İŞGALCİ İSRAİLIN kendini SAVUNMA HAKKI VAR"da , "MASUM FİLİSTİNİN yok mu?" Unutmayın, Sabrın da bir SONU vardır ve ADİL olun lütfen! Madem sivillerin hayatı bu kadar önemli, ki çok önemli, o halde hemen Canavarlaşmış ZALİM İSRAİLİN "HAMAS mezaliminin" bahanesine sığınarak yapmakta olduğu Katliamları ve yıkımları ve SOY KIRIMINI hemen ama hemen DURDURUN EYYYY AB, BM, NATO, ABD, ALMANYA, TÜRKİYE, JAPONYA, Endonezya, Çin, RUSYA ve Alemi İSLÂM vs.! Bu ZULÜMLERE ve KATLİAMLARA susarak veya gizli açık destekleyerek, maddî ve manevî ORTAK OLMAKDAN artık vaz geçin geç OLMADAN lütfen!!! Çoook çoookkk geç kaldınız bile! Yuuuh, yuuuhlar olsun imkanı olupta zevkle seyreden vicdansızlara, yuhhh olsunnnn!👏👏👏 😭😭😭🙌🌷🤲🌷😥😭😡😤❤🌙☝️🕊🕊🕊🇵🇸🇵🇸🇵🇸

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı