"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hak ihlâlleri bitmedi

14 Şubat 2020, Cuma
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Büro Emekçileri Sendikası eski Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Çoban’ın OHAL sonrasında kamudan ihraç edildiğini belirterek, “İadesini bekliyordu çünkü neden ihraç edildiğini bilmiyordu. Aradan yıllar geçti iade edilmedi. Ahmet Çoban maddî ve manevî zorluklar yaşadı, kahrından kansere yakalandı ve nisan ayında vefat etti. Bu insan için geçtiğimiz günlerde OHAL Komisyonundan işe iade kararı çıktı. Bu kamu yetkilileri adına utanç verici bir haldir” dedi.

Cezaevlerindeki hak ihlâllerinin bitmediğini savunan Gergerlioğlu, “Hamile kadınlar yasaya, hukuka aykırı bir şekilde cezaevlerinde tutuluyor. Şu anda bildiğimiz en az üç hamile kadın yasaya aykırı bir şekilde cezaevlerinde bulunuyor” diye konuştu. Anne ve babası tutuklu çocukların yaşadığı zorlukları anlatan Gergerlioğlu, bu konunun ikinci yargı paketine eklenmesini ve en azından annenin tutuksuz yargılanmasını istedi. Cezaevlerinde yaşanan bazı sorunları dile getiren Gergerlioğlu, tutuklu ve hükümlülerin ailelerinin bulunduğu yerlerdeki cezaevlerine nakledilmediğini söyledi.

AA

Okunma Sayısı: 1579
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı