"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İMC TV'nin TÜRKSAT'tan indirilmesi Meclis gündeminde

28 Şubat 2016, Pazar 11:14
İMC TV'nin TÜRKSAT'tan indirilmesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı.

TBMM Başkanlığı'na Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplandırılması istemiyle yazılı soru önergesi veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 24 Şubat'ta Türksat'a gönderdiği yazıda terör örgütü propagandasını yaptığı iddiasıyla İMC TV'nin frekansının iptal edilmesini istemiştir. İMC TV'nin TÜRKSAT'taki yayını 26 Şubat 2016 saat 15.00 sıralarında kesilmiştir." dedi.

Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti: 

İMC TV'nin kapatılma sebebi nedir? Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 24 Şubat'ta Türksat'a IMC TV'nin yayınının kesilmesi için yazı gönderdiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise savcılık bu yetkiyi hangi yasadan almaktadır? 

TV kanallarının yayınını durdurma yetkisi RTÜK'te iken, savcılığın bu tutumunun gerekçesi nedir? Savcılık TÜRKSAT'a yazı ile birlikte terör örgütü propagandası yapıldığına dair kanıtlar da göndermiş midir?

Savcılıkça yürütülen soruşturmanın güncel akıbeti nedir? Kanal yetkileri ifadeye çağrılmış mıdır?

Soruşturma davaya evrilmeden hüküm tesis edilip yayın durdurma kararı tebliğ edilmiş olmasının IMC TV'nin izlediği muhalif yayın politikası ile ilgisi bulunmakta mıdır?

Anayasamızda 'Basın hürdür, sansür edilemez' denilirken AİHM İçtihatları şiddete çağırmayan, şiddet propagandası yapmayan ifadeleri ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirirken, savcılığın anayasayı ve AİHM içtihatlarını hiçe sayan kararı ne anlama gelmektedir?

Ankara Cumhuriyet Savcılığı, TÜRKSAT'tan başka platforma yazı yazarak IMC TV'nin yayınının durdurulmasını talep etmiş midir?

TÜRKSAT IMC TV'nin terör örgütü propagandası yaptığına kanaat getirerek, sözleşmenin feshedildiğini açıklamıştır. TÜRKSAT'ın bu açıklamayı talimat alarak gerçekleştirdiği iddiası doru mudur? 

Gazetecilerin tutuklandığı, köşe yazarlarının davalarla uğraştığı bir Türkiye'de, basının özgür olup olmadığı hususunda görüşleriniz nelerdir?

Savcılık yazısı ile TURKSAT'tan çıkarılan başka yayın kuruluşu var mıdır, varsa isimleri nedir? 

RTÜK kararı ile TURKSAT'tan çıkarılan yayın kuruluşu var mıdır, varsa isimleri nedir?

Okunma Sayısı: 1605
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı