"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnanç ve kimlik siyaseti yanlış

22 Aralık 2018, Cumartesi
Yerel seçimlere katılan bütün adaylara seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kimlik ve inanç üzerinden siyaset yapılmasının yanlış olduğunu söyledi.

“Diyarbakır dahil bütün illerde aday çıkaracaklarını ve seçmenin oyuna talip olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “HDP ile bir işbirliğimiz yok” derken, kimlik ve inançlar üzerinden siyaset yapmayacaklarını vurguladı. Kılıçdaroğlu, bu siyasetin yanlışlığına işaret ederek, “Bunu bütün adaylarımıza söylüyoruz” dedi. Gazetelerin Ankara temsilcileri ile bir otelde bir araya gelen Kılıçdaroğlu, ekonomi, siyaset, mahalli seçimler ve basının sıkıntıları ile ilgili soruları cevaplandırdı. Basın İlan Kurumu’nun bütün basını objektif şartlarda desteklemesi gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “BİK objektif şartlarda basına hiçbir ayrım yapmadan desteklemesi lazım” diye konuştu.

AKAR, ARTIK BİR SİYASETÇİ

MillÎ Savunma Bakanı Hulusi Akar ile CHP Grup Başkanvekili Özel arasında Meclis’te yaşanın tartışmanın hatırlatılması üzerine, “Sayın Akar’ın Ömer Halisdemir’i örnek alması gerekir. Kafasını silâh dayanınca teslim olmaması gerekirdi.  Meclis’de bütçe görüşmeleri öncesinde parti yönetimimiz bana, ‘Ordusu tarafında teslim alınmış bir genelkurmay başkanı’ ifadesini kullanmamı istedi, ama o zaman yeri ve zamanı değildi. Ama şimdi bunu söylüyorum” diye konuştu. Parti olarak silahlı kuvvetleri dikkatli bir dille eleştirdiklerini ancak Akar’ın artık bir bakan yani siyasetçi olduğunu bu yüzden eleştirilmesinin yanlış olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’un aydınlatılması için Meclis’te kurulan komisyona bilgi vermemesini eleştirdi.

İktidar, AB ile samimî bir diyalog kuramaz

Avrupa Birliği ülkeleri büyükelçileri ile yaptığı toplantının hatırlatılması üzerine, Erdoğan ve kabinesinin AB ile samimî bir diyalog kuracağına inanmadığını söyledi. Türkiye’nin hukuk sistemi ve adalette yaşanan sıkıntılarla zaten AB ile diyalog kurulamayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan AB’de meşruiyet zemini arıyor ama bunu yapması çok zor” dedi. Soruların ardından son bir değerlendirme yapan Kılıçdaroğlu, eleştirileri dikkate aldıklarını asla karamsar olmadıkları ve bütün zorlukları aşacaklarını söyledi. 2019 yılının demokratik standartları gelişmiş bir yıl olmasını temenni ettiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan kaybedeceğini bildiği için telaşa kapıldı. Bütün yollara başvuracaktır. Bunu biliyoruz. Biz demokratik değerlerin bütün kurumlara yerleşmesini istiyoruz ve bunun olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Ülke yangın yerine dönmüş, Erdoğan benimle uğraşıyor

Geçtiğimiz genel seçim gecesi iyi bir sınav vermediklerini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, mahalli seçimlerin adil ve serbest bir seçim olmayacağının şimdiden görüldüğünü ifade etti. Kılıçdaoğlu, “Ülke yangın yerine dönmüş, Cumhurbaşkanı beni ve gazetecileri hedef gösteriyor. Bu da gösteriyor ki, seçim sürecinde zorluklarla karşılaşacağız, ama bu bizim çalışmalarımızı etkilemeyecek. İhtiyaç olursa 81 ile de gideceğiz. Biz seçimler adil olsun, şartlar eşit olsun istiyoruz” şeklinde konuştu.

Eski kafa ile bugünün sorunlarını çözemeyiz

“Ankara ve İstanbul ve bazı illerde sağdan belediye başkanı adayları çıkarıldı” eleştirilerini doğru bulmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Dünyaya yeni bir bakış açısı ile bakmalıyız. Dünyanın bütün demokratları üzerinde birleşmesi lazım. Demokrasi dünyanın pek çok sorunu kendiliğinden çözecektir.  Yeni kavramlar üretmek zorundayız. 19. Yüzyıl kafası ile 21. Yüzyılın sorunlarını çözemezseniz” dedi.

Suriye yönetimi ile görüşülmeli

ABD’nin Suriye’den çekilmesinden memnun olanlar (İran, Rusya) olduğu gibi memnun olmayanların (İsrail gibi) olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, bu aşamada Türkiye’nin Suriye yönetimi ile görüşmesinin ülkelerin ve bölgenin menfaatine olacağını söyledi. Türkiye’nin şu anda Rusya ve istihbarat üzerinden zaten görüştüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, kurucularının Türkiye, İran, Suriye ve Irak olacağı  Ortadoğu’da bir Barış ve İşbirliği Teşkilâtı kurulması gerektiğini ifade etti.

HABER: MEHMET KARA-ANKARA

[email protected]

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1473
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı