"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnsanlık dışı cinayetlere 'dur' demenin vakti

22 Mart 2015, Pazar 12:36
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin, "Özgecanlar yüreğimizde var olmaya devam edecek. Şimdi hep birlikte çevremize yakınlarımıza ve her şeyden önce dönüp kendimize bakma vakti. Bu acıların yaşanmaması için hepimizin yüzünü önüne eğdiren bu insanlık dışı cinayetlere 'dur' demenin vakti" ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Davutoğlu, kadına yönelik şiddete karşı Bakanlıkça başlatılan "Dur Diyelim" kampanyasına gönderdiği videolu mesajla destek verdi.

Kadına yönelik şiddetle mücadeleye karşı birliktelik çağrısı yapan Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Özgecanımız içimizi yakan bir ateş ve canımızdan kopan bir parça oldu. Aynı zamanda o, ülkemizde kadına yönelik şiddetin sembol ismi haline geldi. Özgecanlar yüreğimizde var olmaya devam edecek. Şimdi hep birlikte çevremize yakınlarımıza ve her şeyden önce dönüp kendimize bakma vakti. Bu acıların yaşanmaması için hepimizin yüzünü önüne eğdiren bu insanlık dışı cinayetlere 'dur' demenin vakti. Gelin kadınlarımıza sahip çıkalım iktidarıyla muhalefetiyle, kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle şiddetin her biçimine gelin hep birlikte dur diyelim."

Dur diyelim kampanyasına büyük destek

"Şiddetin yer bulamadığı bir geleceği beraber inşa etmek" vizyonu ile başlatılan "Kadına Yönelik Şiddete Birlikte #DurDiyelim" kampanyası, toplumun her kesimindeki şiddet karşıtı duruşa dikkat çekiyor.

Kampanya, sosyal sorunlar karşısında birlikte hareket ederek çözüm üreten bir toplum olma bilincini güçlendirmeyi hedefliyor. 

Kadına karşı şiddet konusunda söyleyecek sözü olan herkes, kısa videolarını www.durdiyelim.com sitesine yükleyebiliyor, böylece kampanyaya destek verenler düşüncelerini topluma duyurabiliyor. Kampanya sanat, siyaset, akademik camia ve halktan büyük destek görüyor.

AA

Okunma Sayısı: 1270
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı