"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu: Bizi bölmek isteyenler var

08 Kasım 2014, Cumartesi 15:17
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İslam dünyasının bin 375 yıldır yürekleri yakan Kerbela’yı unutmadığını söyledi. Zulme direnmenin, mazlumun yanında olmanın ortak görev olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bu acıyı yüreğimizde taşıyorsak, bundan sonra yeni acılara ortam hazırlamamamız gerekiyor.” dedi.

Kemal Kılıçdaoğlu, Şahkulu Sultan Dergahı ve Karacaahmet Sultan Dergahı’nda aşure programlarına katıldı. Şahkulu Dergahı’nda vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Bir şeyden kesinlikle emin olmamız gerekiyor. Bizi ayrıştırmak bölmek isteyenler var. Ama sözümüz söz olsun ayrışmayacağız, bölünmeyeceğiz. Bütün Türkiye’ye sesleniyorum. Şahkulu Dergahı’ndan bütün Türkiye’ye sesleniyorum. Allah'ımız bir, Kitabımız bir, Peygamberimiz bir, Ehlibeytimiz bir. Hepimiz birbirimize saygı duyalım.” şeklinde konuştu. 

İslam aleminin vicdanları sızlatan Kerbela’yı unutamadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bin 375 yıl önce sevgili Peygamberimizin torunu şehit edildi Kerbela’da. İslam dünyasının yüreğini yakan, vicdanın sızlatan bir olaydı. Bin 375 yıldır İslam dünyası bunu unutmadı, bundan sonra da unutmayacak. Zulme karşı direnmek hepimizin ortak görevidir. Mazlumun yanında olmak hepimizin ortak görevidir. Bin 375 yıldır bu acıyı yüreğimizde taşıyorsak bundan sonra yeni acılara ortam hazırlamamamız gerekiyor. O nedenle diyoruz ki, sevgi ve dostluk bağlamında buluşalım, kucaklaşalım. Acılarımızı unutmayalım ama acıyı bal eylemesini de bilelim tıpkı aşure gibi.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, kendisinden önce konuşan Alevi dedesinin taleplerine işaret ederek, “O taleplerin hepsine siyasilerin cevap vermesi lazım. Onların tamamı sizlerin talepleridir. Siyaset sorun çözme alanıysa sözümüz söz o sorunların arkasında olacağız ve çözmek için çaba harcayacağız.” diye konuştu.

Konuşmasının ardından kısa bir süre aşure dağıtan Kılıçdaroğlu, kendisi de aşureden yedi. Kılıçdaroğlu daha sonra Karacaahmet Sultan Dergahı'na geçti. 

HİÇBİR ZAMAN ZALİM GALİP GELMEMİŞTİR

Burada da aşureden ikram edilen Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında benzer mesajlar verdi. Dünyanın hiçbir döneminde zalimin galip gelmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Hatta öyle ki eğer bir zalim erken gitsin deniyorsa vatandaşımız ona bedduayı şöyle yapar; zulmün artsın, zulmün artsın ki bir an önce defol git.” ifadelerini kullandı.

İşin ehline verilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Ehline ver ki insanlığa insan gibi hizmet etsin. Eğer siz ayırırsanız ‘bu bizdendir’ veya ‘bizden değildir’ diye insanlığı ayırırsınız. İnsanların yüreğine kin ekersiniz. Müslümanlıkta kin yoktur sevgi, barış vardır.” ifadelerini kullandı. 

Okunma Sayısı: 1158
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı