"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''MHP'nin genel başkanı ölümle değişmemeli''

12 Mayıs 2016, Perşembe 09:23
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Karesi AVM toplantı salonunda partililerle buluştu.

Burada partililere seslenen Prof. Dr Özdağ, "Bazı arkadaşlar 'bir şeyin değişmesi gerek' diyor. Bu kulağa hoş geliyor, ama bir şeyin değişmesi yetmiyor. Birçok şeyin birlikte değişmesi gerekiyor. Genel başkanın değişmesi yetmez, genel başkan anlayışının da değişmesi gerekiyor. Başbuğ (Alparslan Türkeş) hakka yürüdü. Biz bu kongrede Başbuğ aramıyoruz, aramamalıyız da zaten. Bundan sonra Milliyetçi Hareket Partisi'nin genel başkanları ölümle değişmeyi beklememeli, başarısız olan genel başkan görevi bırakmalıdır. Başarı iktidardır. Nasıl bir belediye başkanlığı seçiminde ikinci olan kişi oyları arttırmış olsa dahi, başarılı sayılmaz, partisini iktidarın dışında tutan genel başkan da başarılı değildir ve görevi bırakmalıdır" dedi.

'LİDERİ TARİH SEÇER'

"MHP'de demokratik bir liderlik inşa etmeliyiz" diyen Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Liderlik derken biz bir genel başkan seçiyoruz, onu söyleyelim. Lideri tarih seçer. Başbuğ Alparslan Türkeş, çünkü Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi(CKMP) Genel Başkanı olmadan da liderdi. Çünkü CKMP kurultayına lider olarak girmişti. Onu 27 Mayıs lider yaptı. 27 Mayıs'ta 38 subay vardı, bir tane lider çıktı. Onun için olağanüstü kurultaylardan lider çıkmaz, kurultaylar genel başkan seçer. Kurultayın seçtiği genel başkanın lider olup olmayacağını tarih gösterecek, onun tarih önündeki sınavı gösterecek. Ancak bu genel başkanın demokratik bir liderlik yapması gerekir. Genel başkan, fikir alan, tartışan, il başkanına telefon eden, il başkanları ile sohbet eden, onların görüşünü alan, bir ilçe başkanının çayını içen, hatırını soran, sorunlarını dinleyen ve genel siyasetle ilgili görüşlerini alan, kendisi gibi düşünülmese de kendisine yönelik eleştirileri sabırla dinleyen ve onlara tahammül eden biri olmalıdır. Bunu da 'buna ben tahammül ediyorum' diyen değil, demokrasinin temel gereği olarak anlayan bir anlayıştan bahsediyorum."

'BENİM YOL ARKADAŞIM DEĞİL, ÜLKÜDAŞAMI OLACAK'

Genel başkan seçilmesi halinde, genel başkanlığa aday olan diğer isimleri Divan'da görmek istediğini söyleyen Özdağ, "Çünkü onlar gerçekten değerli arkadaşlarımızdır. Genel başkanlığa aday olan, ancak kazanamayan isimlerin yönetimde yer alması genel başkanı tehdit eder mi, eğer genel başkan başarılıysa zaten sorun olmaz. Başarısızsa zaten gitmelidir. Her ülkücüye ihtiyacımız var. Birileri aramıza fitne, fesat sokmak isteyebilir. Bunların hiçbirisine taviz vermeyeceğiz. Eğer genel başkan seçilirsem ben asla yol arkadaşlarımdan bahsetmeyeceğim, benim yol arkadaşım olmayacak, benim sadece ülküdaşım olacak. Ve çok çalışmamız gerekiyor. Onun için il başkanlarını sabah namazında arayacağım. Onlar da ilçe başkanlarını arayacak. Parti sabah namazı ile çalışmaya başlayacak. İktidara da böyle ulaşacağız" dedi.

'KADINA ULAŞMAYAN PARTİ İKTİDAR OLAMAZ'

Toplantıya katılan kadınların daha çok olması gerektiğini söyleyen Özdağ, "Bu salonun yarısını kadınlar doldursaydı, iktidar yürüyüşüne başlamıştık bile. Neden bizi doğuran annemizin bizim kadar milliyetçi olduğuna inanmıyoruz. Neden, kızımızın bizim kadar milliyetçi olabileceğine inanmıyoruz. Bu çok yanlış. Kadına ulaşmayan bir partinin iktidar olma hakkı da şansı da yoktur" şeklinde konuştu.

DHA

Okunma Sayısı: 1890
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı