"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Milliyetçilik akşama kadar 'doğruyum, dürüstüm' demekle olmuyor

11 Aralık 2014, Perşembe 17:32
Önümüzdeki Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın nezaretinde Türkiye’nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6/A’nın imza törenini yapılacağını açıklayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Milliyetçilik budur. Milliyetçilik akşama kadar doğruyum, dürüstüm diyerek olmuyor." dedi.

Kırıkkale’ye gelen Işık, 2 tesisin açılışını yaptı. Bir tesisin temelini attı. Işık, ilk olarak Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (Mkek) tarafından TÜBİTAK'ın desteğiyle 2009 yılında yapımına başlanan ve 50 milyon TL'ye mal olan Türkiye'nin ilk yerli tasarım Duyarsız Patlayıcı Üretim Dolum Tesisi (DUPAT) hizmete açtı. Daha sonra Silah Organize Sanayi Bölgesi temel atma törenine katıldı. Hemen ardından Hurdalık Fabrikası içine kurulan Çevreye Duyarlı Hurda Tesisi'ni açtı. 

Işık, "Milliyetçilik ülkene ne katıyorsun ve yaptın? Bu vatana laik olan ecdada ne yaptın? İşte biz Türkiye’de savunma sanayinin de ordumuza dışa bağımlılığını ortadan kaldırdık. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Savunma sanayinde yerli üretimimiz yüzde 50’yi geçti. Barış istiyorsak savaşa hazır olacaksın. Biz yuta sulh cihanda sulh sözüne bağlıyız. Bağlı olmayanlar var. Onlarda bizlerden korkması lazım." diye konuştu. 

Yerli otomobil yapılacağını açıklayan Işık,"Birçok araç hurdaya çıkacak. Bu tür tesislerimizi heba etmeyelim. Bir gram dahi ekonomik değerlerimiz heba etmeyelim ve sahip çıkalım. Gelecek kuşaklara tertemiz ve yaşanabilir bir çevre bırakalım." şeklinde konuştu. 

Açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, Mke Genel Müdürü İzzet Artunç, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, TBMM Savunma Sanayi Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve davetliler katıldı.

Okunma Sayısı: 1287
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı