"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Muhteva yanlış, zamanlama da

24 Mart 2017, Cuma
Başbakan Binali Yıldırım’ın davetiyle AKP hükümetlerinde bakanlık yapmış isimlerin çağrıldığı toplantının yankıları devam ediyor.

Toplantıya katılan Cemil Çiçek’in, “Düzenlemenin içeriği ve zamanlamasını da, MHP’nin peşine takılmamızı da yanlış buluyorum” dediği iddia edildi. Hürriyet’tin haberine göre, kahvaltıda söz alan Çiçek en uzun konuşmalardan birini yaptı. Devlet sisteminin işleyişini Abdülhamit’ten Turgut Özal’a kadar uzanan bir yelpazede anlatan Çiçek sözlerini şöyle bitirdi: “Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin düzenlemenin hem zamanlamasını hem de içeriğini yanlış buluyorum. Üstelik MHP’nin bu işin içinde olması ve gerçek niyetleri konusunda farklı değerlendirmeler yapılıyor; peşlerine takılmamız yanlıştı. Önceliğimiz ülkenin gerçek sorunları olmalıydı. Bununla zaman kaybediyoruz.” 

‘Başkanlık sistemini bizden daha iyi bilen parti yok’

Eski AB bakanı Volkan Bozkır, Yıldırım’ı “Avrupalı gibi davranmamız gerekir” diye uyarırken, Ali Coşkun ise “İş adamlarının tedirgin bekleyişi var” diye konuştu. Kulis bilgisine göre eski bakanların çoğu Yıldırım’a şu şikayetleri iletti: “Bizler partiye büyük emekler verdik. Tüm yasa ve anayasa çalışmalarımızı daha fazla demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları ve evrensel değerlerden yola çıkarak yaptık. Geçmişte, ortaya koyduğumuz anayasa metinleri, büyük tartışmalarla sonuca vardı, komisyonlar kuruldu, günlerce müzakere edildi. Şimdi cumhurbaşkanlığı sistemi olarak ortaya konulan metnin içeriğinde ciddi sakıncalar var, yanlışlar var. Daha iyi bir metin hazırlanabilir ve halkın önüne getirilebilirdi. Başkanlık sistemini bizden daha iyi bilen parti yok.”

İfadeler bağlamından koparıldı

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Binali Yıldırım’ın eski bakanlarla yaptığı toplantıdaki konuşmasında bazı ifadelerin bağlamından koparıldığını ve yanlış anlamalara sebep olduğunu belirtti. “Toplantıda Sayın Başbakan’ın arzusu üzerine, hem 16 Nisan’a kadar olan çalışmaların değerlendirilmesi hem de birçok konu arkadaşlar tarafından dile getirildi. Uzun bir konuşma yaptım ama haberde yer alan ifadeler bağlamından koparılmıştır. Geçmiş dönemlerde yapılan halkoylamalarına ilişkin uzun bir analiz yaptım. Başkanlık sisteminin gündemden kalkmasının ardından, MHP’nin birden konuyu yeniden gündeme getirmesine ilişkin ifadelerim oldu. Bu idam konusunda da yaşandı. Bunun nedenleri konusunda değerlendirmelerim olduğunu ve bunu bir tek arkadaşımla paylaştığımı toplantıda anlattım.”

Okunma Sayısı: 5754
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı