"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nabi Avcı'dan ODTÜ'lülere 'Karl Marx okuyun' tavsiyesi

30 Aralık 2015, Çarşamba 15:16
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, üniversitede mescit istemeyen ve namaz kılanlara saldıran ODTÜ'lülere "Karl Marx'ın 'Louis Bonaparte'in 18 Brumaire'ini okusunlar" diye seslendi.

Hürriyet gazetesinden Gamze Kolcu'nun haberine göre, Nabi Avcı ODTÜ'de namaz kılanlara yönelik saldırı ve mescit tartışmalarına solcu öğrencilere Karl Marx'ın kitabını okuma önerisinde bulundu. Avcı şöyle konuştu:

ODTÜ şiddet markası değildir

"ODTÜ bir markadır. Ancak şiddet markası değildir. Akademik hüviyetiyle bir markadır. Sadece ODTÜ değil Hacettepe ve Ankara Üniversitesi'nde olay çıkarmaya çalışan öğrenciler biraz okusunlar. Karl Marx'ın "Louis Bonaparte'in 18 Brumaire'i"ni okusunlar.

Marx'tan alıntı yaptı

Özellikle o kitabın girişinde Marx, Hegel’i tamamlamak üzere bir cümle söyler. Der ki; 'Tarihte evet bazı şeyler iki kere olur. Birincisinde trajedi, ikincisinde komedi.'

Şimdi Türkiye bu trajedileri geçmişte yaşadı. Onun için ben üniversitelerimizde şiddet estirmeye kalkışan, başka öğrencilerin öğrenim özgürlüğünü engellemeye yeltenen, kendi dar ideolojik kalıplarını tüm üniversiteye, fakülteye, koridorlara yaymak isteyen bu öğrencilere, o okuldan olsun dışarıdan gelmiş olsun hepsine bu cümleyi bir kere daha düşünmelerini tavsiye ediyorum."

Karl Marx'ın 1852 yılında kaleme aldığı "Louis Bonaparte'in 18 Brumaire'i" isimli kitap, dönemin Fransa Cumhurbaşkanı Louis Bonaparte'ın darbe yaparak cumhuriyeti yıktığı ve imparatorluğunu ilan ettiği tarihsel süreci anlatıyor.

Etiketler: nabi avcı, odtü, karl marx
Okunma Sayısı: 2122
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı