"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Osman Gökçek aday değil

07 Nisan 2015, Salı 20:06
Şentop, “Başvurular oldu. Bazı milletvekillerimizin çocukları, kardeşleri başvuru yaptılar. Genel bir ilke belirledik. Osman Gökçek aday değil.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, milletvekili aday listesinin YSK teslimi sonrasında basın açıklaması düzenledi. Şentop, adaylık Başvurusu için tek tek bütün adaylarla görüşüldüğünü belirterek, “Arkadaşlarımız değerlendirmelerini yaptılar. Komisyon çalışmaları yapıldı. En son da Genel Başkanımız ve Başbakanımızın başkanlığında 15 günlük bir çalışma yaptık.” ifadesinde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi vergi. 

Şentop, toplamda 6 bin 223 adet başvuru olduğunu kaydederek, “Çok nitelikliler arasında tercih yapmak durumundaydık. Zor bir süreç oldu. Bugün itibariyle çalışmamızı tamamladık. Adaylık listemizi teslim ettik. 550 adaydan 451’i erkek 99 kadın toplamda kadın adaylarımızda ciddi bir artış olacak seçimden sonra bu artış 7 Haziran seçimleri sonrası 8 Hazirandan itibaren görmüş olacağız.” şeklinde konuştu. 

“OSMAN GÖKÇEK ADAY DEĞİL”

‘Osman Gökçek aday mı değil mi’ sorusu üzerine Şentop, “Başvurular oldu. Bazı milletvekillerimizin çocukları, kardeşleri başvuru yaptılar. Sadece akrabalık bağları üzerinden değerlendirmemek lazım. İnsan gerçekten gerekli nitelikleri taşıyorsa siyasi haktır, başvuru yapabilir.” dedi.

Genel bir ilke kararı belirlediklerini ifade eden Şentop, “Bu karar çerçevesinde adaylık yapan kardeşlerimizi listeye koymadık. Bu bir başka arkadaşımızın ricası üzerine olmuş bir şey değil. Bu bir prensip meselesinin gereği olarak görüldü. Akrabalık ilişkisi olanları değerlendirmedik. Herkes bu şekilde değerlendirilmeli ve listeye konulmalı. Bunu prensip kararı olarak düşünmek lazım.” dedi.

Etiketler: aday, osman gökçek, akp
Okunma Sayısı: 1456
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı