"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rusya ABD’li iki senatöre vize vermedi

27 Ağustos 2019, Salı 22:30
Rusya’nın G7 ülkeleri arasına yeniden alınması konusunda Washington ile müttefikleri arasında görüş ayrılığının yaşandığı dönemde Moskova, ABD’li iki Demokrat senatöre Rusya ziyaretleri için vize vermeyi reddetti.

ABD Kongresi Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Chris Murphy, Demokrat ve Cumhuriyetçi Kongre üyelerinden oluşan bir heyet olarak, gelecek hafta Rusya’ya seyahat etmeyi planladıklarını söylemişti. Ancak Rusya bu ziyaret için Murphy’ye ve bir diğer Demokrat Senatör Ron Johnson’a vize vermeyi reddetti. CNN’in haberine göre aynı heyette yer alan Cumhuriyetçi senatör Mike Lee’nin vize başvurusundaysa sorun çıkmadı.

Demokrat Senatör Murphy “Son dönemde silah denetimi anlaşmalarının çökmesi ve Vladimir Putin’in otoriter yönetimine karşı içeride önemli düzeyde gösterilen muhalefet göz önünde bulundurulduğunda, bu durum iki ülkenin hassas ilişkileri açısından potansiyel olarak tehlikeli bir an” açıklamasını yaptı. Murphy, “Rusya’nın diyalog konusunda isteksiz olması çok yazık” dedi.

Özellikle Ukrayna ve ABD seçimlerine müdahale iddiaları nedeniyle Moskova’ya yaptırım uygulanması için bastıran ABD’li Kongre üyelerine, Rusya son yıllarda vize vermeyi reddediyordu. Moskova, 2014’te de ABD yaptırımlarına karşı Kongre üyesi dokuz ismi yaptırım listesine almıştı.

Etiketler: Rusya, ABD, vize, senatör
Okunma Sayısı: 1026
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı