"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehirler silah deposu oldu, devlet seyretti

01 Şubat 2016, Pazartesi 11:17
Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, çözüm süreci ile şehirlerin silah deposu olduğunu, devletin bu yaşananlara seyirci kaldığını savundu.

Yavuz, "Halkın, HDP'ye verdiği desteği örgüt yanlış anladı. Halk, sorunları siyaset ile çözmesi için HDP'ye verdiği desteği, silahlı örgüt yanlış anladı." dedi.

Mehmet Yavuz, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde gazetecilerle buluştu.

Yavuz, açıklamasında,

"Kürdistandaki ateş her ideolojideki kesimi yakıyor. HDP barajı aştığı takdirde bölgenin savaş alanı olacağını söylemiştik. Bu söylemimizde mahcup olmayı çok isterdik. Çözüm süreci ile şehirler silah deposu oldu. Devlet bu olaya seyirci kaldı. Hem devlet hem örgüt yaşanan bu süreçte sorumludur. Halkların arasına ekilen kin ve nefret tohumlarının sonucunda bu olaylar oluyor. Kürt halkının gasp edilen hakları geri verilmelidir. Çatışmalar bitsin ondan sonra bakarız anlayışı yanlıştır. Şiddetin, halkın yaşam alanlarının içine taşınması, bu halka yapılmış en büyük ihanettir. Silahlı örgüttün bu halka zerre kadar saygısı varsa silahlı unsurları şehirlerden çeksin. Halkın HDP'ye verdiği desteği örgüt yanlış anladı. Halk sorunların siyaset ile çözmesi için HDP'ye verdiği desteği silahlı örgüt yanlış anladı." diye ifade etti.

Okunma Sayısı: 2873
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı