"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tivibu, TBMM'nin gündeminde!

29 Eylül 2015, Salı 14:04
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, muhalif haber kanallarının dijital yayın sağlayıcı Tivibu'dan çıkarılmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıdı.

Milletvekili Barış Yarkadaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması talebiyle hazırladığı soru önergesinde

“Bu uygulamanın amacı hükümete muhalif yayın yapan kanalların seçim öncesi susturulması mıdır? Basın kuruluşlarına uygulanan sansür nedeniyle ilgili kurum hakkında bir soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?” sorularını yöneltti. 

Önergesinde, “6112 sayılı kanuna göre bir kamu dijital yayın platformu olarak medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara tarafsızlık ve hakkâniyet ölçülerinde, makul ve ayrımcılık içermeyecek koşullarda hizmet vermek ile yükümlü olan ve Türk Telekom bünyesinde faaliyet gösteren TTNet'in dijital yayın platformu Tivibu'daki Bugün TV, Samanyolu Haber ve Mehtap TV televizyon kanallarının yayınlarına seçim öncesi son verilmiştir. Hiçbir gerekçe gösterilmeden sözleşmeleri yenilenmemiştir.” hatırlatmasında bulunan Yarkadaş, şunları kaydetti:

“Adı geçen televizyon kuruluşlarına uygulanan hukuksuzluk, iktidar baskısı ve sansürün geldiği noktanın, ülkemiz açısından ibret verici boyutlara ulaştığı çok sayıdaki uluslararası gözlemci tarafından da dile getirilmektedir. Halkın haber alma hakkını ihlal eden bu uygulamaların basın tarihinde de onarılmaz bir yara açacağı yine gözlenen diğer bir husustur.” 

Okunma Sayısı: 1600
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı