"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye’nin demokrat bir anlayışa ihtiyacı var

28 Mart 2019, Perşembe
İzmir’in Menemen ilçesi Demokrat Parti Belediye Başkan adayı Nurşen Durgut, “Türkiye siyasetinin demokrat bir anlayışa ihtiyacı var. Onun için seçmenimize ‘Biz buradayız ve bizi tercih etmeniz için mazimiz yeter’ diyoruz” dedi.

İzmir’in Menemen ilçesi Demokrat Parti Belediye Başkan adayı Nurşen Durgut, “Benim hedefimde gençler var. Onların maddî ve manevî değerlenirimize sahip çıkacak, tüketmekten çok üreten, ürettiğini pazarlama alanı bulacak imkânları sağlamak olacak” diyor. 1973 İzmir doğumlu olan Nurşen Durgut, AÖF Çocuk Gelişimi Bölümü mezunu. Durgut, “EYT’lilere selâm olsun bende onlardanım” diyor. Durgut’la seçim sürecini ve projelerini konuştuk; 

Neden Demokrat Parti’yi tercih ettiniz?

Demokrat Parti siyaset tarihine damga vurmuş bir partidir. Klâsik olacak, ama yine de söyleyelim, babadan gelme bir sevda. Annemin sözleri duâları hâlâ kulaklarımda yaşı ve akıbeti benzemesin derdi kardeşim için çünkü kardeşim adını merhum Adnan Menderes’ten almış.

Seçim vaatlerinizden bahseder misiniz?

Türkiye’nin de İzmir’in de, Menemen’in de sorunu üretememek, ürettiğinin karşılığını alamamak. İşsizlik had safhada. Ve üreten bir ülke olamadıkça yol olmamaya mahkûmuz.

Benim hedefimde gençler var. Onların maddî ve manevî değerlerimize sahip çıkacak, tüketmekten çok üreten, ürettiğini pazarlama alanı bulacak imkânları sağlamak olacak.

Maalesef gençler günlerini bilgisayar tablet telefon ve kafelerde geçiriyor. Gençlere yönelik meslekî eğitim merkezleri açacağız. Bunun gibi bir çok projemiz var. 

Seçim atmosferini nasıl değerlendiriyorsunuz? Önünüzde ne tür zorluklar var?

Anlatmakla olmaz halkın ilgisini özlemini görmeniz lâzım. Ne CHP’liler CHP’ye, ne de AKP’liler AKP’ye oy vermek istemiyorlar. İkilemde kalmışlar. Bir alternatif arayışı içindeler.

Hep aynı sorulara muhatap olduk. 

“Nerede kaldınız, niye geciktiniz, Demokrat Parti seçime giriyor mu?” Maalesef medya Demokrat Parti’yi ademe mahkûm etmeye çalışıyor. Bazı ajanslar mazisi olmayan bir partinin adaylarını açıklıyor lâkin bizim gibi köklü bir partinin ismini bile ağzına almıyor. Sanki bilinçli bir şekilde tahterevalli bir anlayışa mahkûmsunuz diyorlar.

Seçmeninize bir mesajınız var mı?

CHP 20 senedir İzmir’i, AKP 17 senedir Türkiye’yi yönetiyor. Sayın Demirel’in bir sözü var. ‘Memnun iseniz Allah selâmet versin. Değilseniz işte sandık göründü git ve değiştir’ diyor. Biz de bu iki partiye mahkûm değilsiniz diyoruz. Bizler Uhud’dan ganimet toplamak için inenlerden değiliz, hep aynı yerimizdeyiz, bizim derdimiz halk içinde hak olmak. Bizler seçmenimize ‘Mecbur ve mahkûm değilsiniz, Demokrat Parti var’ diyoruz.

Bu dava herkesin, Türkiye’nin davasıdır

Seçmen neden Demokrat Parti demeli?

Her evde bir Demokrat vardır muhakkak. Milletimiz çok uzun süredir kıskaç içinde. Hem de iki taraflı, tahterevalli bir siyasetinin içinde. Bu dâvâ herkesin ve her kesimin, Türkiye’nin dâvâsıdır. Adnan Menderes’in uğruna ilmiği boynuna geçirdiği, demokrasi mirasına sahip çıkma zamanıdır. Onun için alternatif arayışı içinde olan seçmenler mecbur değilsiniz bu tahterevalli anlayışa, Demokrat Parti var, diyoruz. Ve Türkiye siyasetinin demokrat bir anlayışa ihtiyacı var. Onun için seçmenimize biz buradayız ve bizi tercih etmeniz için mazimiz yeter diyoruz.

Röportaj: Abdulbasİr Şeker-İzmir

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2358
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı