"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Türkiye uçağı kendi iradesi ile düşürmedi'

07 Aralık 2015, Pazartesi 16:34
Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Rus savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinin hükümetin kendi iradesi ile gerçekleşen bir teşebbüs olmadığını, ABD ve NATO’nun talimatı ile gerçekleştirildiğini düşündüğünü ifade etti.

Asiltürk, sınır ihlali yaptığı için Rus uçağının düşürülmesinin ardından iki ülke arasında yaşanan krizi değerlendirdi.

Siyasette hiçbir gelişme tesadüf olmadığını ifade eden Malatya İl Başkanı,

“Politikada tüm gelişmeler planlı projeli çalışmalardır. Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesini de kendi iradesi ile yaptığına inanmıyorum. Çünkü daha sonra ABD ve NATO’nun yaptığı açıklamaları da Türkiye’nin onların bir talimatı ile yapıldığı ortaya çıkıyor. Tabi ki Türkiye sınırlarını mutlaka korumalıdır.

Burası çadır devleti değildir. Ancak şu an Türkiye sınırları kalbura dönmüşken IŞİD’i, peşmergesi PKK’sı yol geçen hanı gibi ülke sınırlarından gelip geçerken, Almanya, Fransa ve İsrail uçakları gelip geçerken Türkiye özellikle bu girişimde bulunması çok manidardır.

Biz elbette onurumuzun şerefimizin en üst düzeyde savunulması taraftarıyız. Orası ayrı bir konu. Düşürme gerekçelerinden biri de IŞİD bahane edilerek Türkmenlerin bombalandığıdır. Böyle söyleniyor. Ama uçağın düşürülmesinin ardından Rusya Türkmenleri 10 kat daha fazla bombalamaya başladı. Türkmenleri savunuyorsak bu sahneye niye sessiz kaldık.

Devlet olmanın gereği kendine yapılana sessiz kalınmamasıdır. Rusya’da Türkiye’ye karşı bunu yapıyor. Türkiye söylediği gibi devlet onurunu düşünseydi Mavi Marmara Gemisi’ne Türk bayrağı asılıyken 9 kardeşimizin İsrail tarafından şehit edilmesi sonrası devletimiz İsrail’e yaptırım uygulamalıydı. Ama maalesef gelinen nokta o değildir.” diye konuştu. 

Türkiye’nin diğer komşularından sonra Rusya ile de ilişkilerinin bozulduğunu kaydeden Mehmet Asiltürk, hükümetin uçağın düşürülmesinin ardından da özür diler nitelikte açıklamalar yaptığını vurguladı.

Asiltürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Irak, Suriye, Ermenistan gibi tüm komşularımızla sorunlarımız varken bir de Rusya ile ilişkilerin bozulması iyi olmadı. Maalesef devlet yetkilileri konunun bu noktaya gelmesi konusunda ellerinden gelen çabayı gösterdiler. Uçak düşürmenin ardından gelen açıklamalar da çok ilginç. Hükümet sözcüsü ‘Rus uçağı olduğunu bilseydik düşürmezdik’ dedi. Başbakan da ‘menşeini bilmedikleri için uçağı düşürdük’ diye konuştu. Sanki özür beyanı gibi açıklamalar da Türkiye’ye yakışmadı. Uçağın Rusya’ya ait olduğunu bilmemek mümkün değildir. Her uçağın mutlaka amblemi vardır.” 

“Rusya’nın olay sonrası uyguladığı yaptırımlar Türkiye çiftçisini etkiliyor” diyen Asiltürk, “Rusya’nın ithal ettiği yaş sebze ve meyvelerden limon hariç hepsine ambargo kondu. 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe gireceği açıklandı. Türk çiftçisinin ürünleri elinde kalacak. Türkiye tarafının ‘Almazsan alma, başka satacak yerler buluruz’ şeklindeki açıklamaları da gerçekçi değil. Madem öyle pazarlar vardı bugüne kadar niye çiftçi için bu pazarlara ürün gönderilmedi. Çiftçimiz daha fazla kazanırdı. İnşallah bu kriz sona erer. Umuyoruz ki ekonomik, stratejik ilişkiler düzelir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Okunma Sayısı: 1753
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Salih

    7.12.2015 22:52:03

    Eeeee. daha ne var ne yok varmı başka birşeyler.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı