"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vize muafiyeti 2016'da

18 Ekim 2015, Pazar 16:10
Türkiye'ye resmi ziyaretten bulunan Almanyaya Başbakanı Angela Merkel'in, mevkidaşı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı toplantı sona erdi.

Türkiye'de bir günlük çalışma ziyareti gerçekleştirecek Almanya Başbakanı Angela Merkel'in İstanbul ziyareti başladı. İstanbul YeşilköyHavalimanı Devlet Konukevi'nde Türk ve Alman yetkililer tarafından karşılanan Merkel'in ilk durağı Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi oldu. Merkel, burada Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kapıda karşılandı. İki liderin basına kapalı olarak yaptığı görüşme yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.

DAVUTOĞLU: MERKEL SIĞINMACI SORUNUNA GÖZLERİNİ KAPAMADI

Davutoğlu görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında şu ifadelere yer verdi:

Gerek başbaşa görüşmede, gerekse heyetler arası görüşmede ayni perspektife sahip olmaktan ötürü memnunuz. Küresel ve bölgesel sorunları kapsamlı olarak görüştük. Suriye'deki son gelismeleri kapsamlı olarak ele aldık. Suriye ve mülteciler konusu ne Türkiye'nin, ne de Almanya'nın meselesidir.Bu artık küresel bir sorundur. Merkel böyle bir sorun karşısında gözlerini kapamadı, mülteciler konusunda insani bir tutum sergiledi.Sınırdan geçen mülteci sayısının düşürülmesi önemli. Göç bir vaka, ancak bunun düzenli ve yasal olması lazım. Göçün kaynağının engellenmesi için Suriye'deki sorunun çözülmesi şart". 

'VİZE MUAFİYETİ 2016'DA'

"Göç meselesinde külfet paylaşımı konusunda ortaklık olmalıdır" diyen Başbakan şöyle devam etti:

"Türkiye maalesef bu konuda yalnız kalmıştır. 2016 temmuz ayı itibariyle hem geri kabul anlaşması, hem Schengen uygulanması umarız yürürlüğe girer. Sayın Merkel, o tarihe kadar vize işlemlerinde kolaylık sağlanacağını belirtti."

Almanya Başbakanı Merkel, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü'nde görüşecek.

Merkel'in gündeminde Avrupa Birliği ülkelerine yaşanan sığınmacı krizinin olduğu belirtiliyor. Ancak Merkel'in Erdoğan ve Davutoğlu ile gerçekleştireceği görüşmelerde Türkiye'nin AB üyeliği için kritik öneme sahip fasılların açılması ve Türklere vize serbestisinin de gündeme geleceği tahmin ediliyor.

 

AA

Okunma Sayısı: 2471
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    19.10.2015 08:32:33

    bakalım Davutolu sırtını Almanya'ya dayarsa, bu felaket(!)ten kurtulabilecek mi? kendisi de millet de rahatlar mı, göreceğiz! Başımızdaki beladan kurtulur muyuz, dersiniz?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı