"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zeybekçi: İdam cezası getirilmeli

14 Şubat 2015, Cumartesi 22:12
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Özgecan Aslan cinayeti zanlıları için idam cezasının gündeme getirilmesi ve hassasiyetle tartışılması gerektiğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Mersin'de bıçaklanarak öldürülüp yakılan 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın ölümüne Twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi. Zeybekçi, "insanlığın katledildiği" cinayetler için idam cezasının getirilmesi gerektiğini söyledi.

"Özgecan Aslan yavrumuza Allah'tan rahmet ve ailesine sabır diliyorum. Rabbim yavrumuzu cennetinin en güzel yerine koysun inşallah" diyen Ekonomi Bakanı, "Özgecan Aslan gibi insanlığın katledildiği cinayetler için idam cezasını getirmeyi hassasiyetle tartışmamız ve getirmemiz gerekiyor" diye yazdı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Mersin’deki Özgecan Aslan cinayetinin ardından “bu tür suçlar için idam cezasının yeniden getirilmesinin hassasiyetle tartışılması ve getirilmesi gerektiği” yönündeki açıklamasına ilişkin, "Türkiye, kamu vicdanını rahatlatıcı bir şekilde bu tür infial, yani insanlık suçu, millete karşı, insanlığa karşı işlenmiş olan böyle suçlara, bence gerekli cezayı verebilmeli diye düşünüyorum" dedi.

Okunma Sayısı: 1886
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı