"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Manen sıhhatte iseniz, maddeten de öylesinizdir

Sebahattin YAŞAR
11 Temmuz 2022, Pazartesi
Küçücük bir ağrı, hayatın tadını kaçırır. Bir duygu problemi hayatı çekilmez kılar. Maddi ve manevi huzur hali, tam da bir hayat hedefidir.

Valizi kaybolan insan üzülür. Nereye gitti, kim aldı, içindeki eşyalarım, bulunacak mı bulunmayacak mı? Onlarca, yüzlerce soru.

Peki neden kayboldu bu valiz? Mesele sebeplerde bitiyor mu? Neden yaşandı bu durum? Sonra neden bulundu? Senin çaban mı belirledi sonucu? Aradığın kişi, işin peşini bırakmamam, soruşturmam netice verdi öyle mi?

Doğru, peşini bırakma, araştır soruştur, ama asıl neticeyi sağlayan ne? Sana bu duyguları yaşatan ne demek istiyor? Tefekkür sadece çiçeğe, böceğe bakılarak mı yapılır? Peki, ya yaşadığımız günlük hadiselerin tefekkürü nerede bitiyor? Neticelenen dünyevî işlerimiz, biten sınavımız, elde ettiklerimiz, elden gidenler ne söylüyor bize? Dünyanın fanilikleriyle ilgili bir bağlantı var mı bu işlerde? Neden yaşıyoruz böyle duyguları? Sadece yaşa ve unut mu hayat? Daha başka bir şeyler mi var yaşananların altında?

Bir anne için çocuğun eve gelişinin gecikmesi nasıl bir telaştır? Yaşanan kaygı, üzüntü, keder hali ne dehşet vericidir. Ya gelince yaşananlar? Bir de artık çocuğunun gelmekten ümidi kesilen anne babalar neler yaşar?

Nerede başlar tevekkülümüz ve nerede biter? Hani Her Şeyin Sahibi'ne itimadımız? Aldığımız nefesleri gözeten Allah’ı, ağır duygularımızda ne kadar yanı başımızda hissediyoruz? En ince kalbî hatıralarımızı bilen Rabbimizi kaybolan çocuğumuzda ne zaman hatırlıyoruz? Her şeye gücü Yeteni bir ihtiyaç durumumuzda ne kadar güçlü görüyoruz? İnsanın nankör tarafını unutmamak gerekir. Acı dininceye, ihtiyaç giderilinceye, güçlük kalkıncaya kadar acizliğini hisseder insan, ya sonra? Unutuverir yaşananları?

İç huzurumuzu, ibret okumalarımızı, güçlü ve zayıf taraflarımızı ne kadar Rabbimizden biliriz? Her an, her işimizde; neşemizde, üzüntümüzde yanımızda bir Rabbimiz olduğu şuuru ne kadar güven verici değil mi? Valiziniz veya çocuğunuz kaybolduğunda huzurunuz, neşeniz tükendiğinde de bulduracak, sevindirecek olan yine Rabbiniz değil mi? Beklediğiniz gibi olmadığında, istediğiniz yerine gelmediğinde onu da hakkınızda hayırlı yapacak olan Rabbiniz değil mi? Duygu düzeyiniz, Rabbinizle olan bağınız değil midir?

Manen sıhhatte iseniz, maddeten de öylesinizdir?

Okunma Sayısı: 1950
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Şerife Tez

    13.7.2022 12:57:48

    Tekrar tekrar okudugum bu guzel hasbi yazi icin kalbi teşekkür ediyorum, sevdiklerimle paylasiyorum ,guzel yureginize sağlık binlerce kez Allah razi olsun ... Böyle bi gazetem oldugu icin milyon şükür......

  • metin tezcan

    13.7.2022 12:08:23

    Maşaallah, Allah ;iman,ihlas,sadakat,kanaat,istikamet versin ,ALLAH sizden razı olsun ,çok hayırlı ,değerli hatırlatma olmuş,hepimiz kadın - erkek zihinlerimizi bir yoklayalım,bu konuda nerelerdeyiz,...çok teşekkürler

  • Cenk Çalık

    11.7.2022 15:47:55

    Gerçekten öyle. Manayı maddede arayarak mutsuzluğu, huzırsuzluğu başımıza bela ediyoruz. Kalplerimizi Rabbimizin zikriyle mutmain olacağına teslim olmalıyız vesselâm.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı