"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2015'te yakalanan insan kaçakçılarının sayısı belli oldu

07 Şubat 2016, Pazar 12:02
Türkiye, Avrupa ülkelerine gitmek isteyen kaçak göçmenler için transit ülke durumunda.

Kaçak göçmen organizatörleri de bu durumdan para kazanıyor. İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre 2012 yılında hakkında işlem yapılan organizatör sayısı bin 500 iken, 2015 yılında bu sayı 4 bin 500 oldu. 

Suriye'de yaşanan iç savaş, en çok Türkiye'yi etkiledi. Suriye'deki olaylar sebebiyle Türkiye'ye düzensiz göçmen akını devam ediyor. Bugüne kadar Suriye krizi nedeniyle Türkiye'de misafir edilen kişi sayısı 2,7 milyonu aştı. Bunlar arasında Araplar, Türkmenler, Kürtler, Hristiyanlar ve Ezidiler bulunuyor. Diğer ülkelerden gelenler de katılınca bu sayı 3 milyonu aşıyor. Türkiye göçmenler için yaklaşık 9 milyar dolarlık harcama yaptı. 

Suriye krizinin başladığı 2012 yılında Avrupa'ya deniz yoluyla geçmek isterken Sahil Güvenlik Komutanlığı'nca denizden kurtarılan göçmen sayısı 2 bin 531 oldu. Bu rakam 2015 yılı itibarıyla 36 kat artarak 91 bin 611 oldu. Büyük bir göçmen sorunu ortaya çıkınca bundan yararlanmak isteyen insan kaçakçıları, suç örgütleri de baş gösteriyor. Bu çerçevede 2012 yılında hakkında işlem yapılan organizatör sayısı bin 500 iken, 2015 yılında bu sayı 4 bin 500 oldu.

Suriye'deki durum sebebiyle Türkiye, yabancı teröristlerin de geçiş alanına döndü. Bu kapsamda, bugüne kadar 125 farklı ülkeden yaklaşık 37 bin kişiye Türkiye'ye giriş yasağı kondu. 93 farklı ülkeden yaklaşık 3 bin kişi de sınır dışı edildi.

Okunma Sayısı: 1022
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı