"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Balık tezgâhları şenlendi

01 Eylül 2021, Çarşamba 21:35
Denizlerde av yasağının sona ermesiyle ağlardan çıkan balıklar tezgâhlarda yerini almaya başladı.

Av yasağının kalkmasıyla tekneleriyle önceki gece denize açılarak ağlarını bırakan balıkçılar, limanlara kasalar dolusu balıkla döndü.

Türlerine göre tek tek kasalara yerleştirilen balıklar dün sabah saatlerinden itibaren tezgâhlarda yerini almaya başladı. Edirneli Balıkçı Nurhayat Eren, bu yıl bereketli bir sezon geçirmeyi beklediklerini anlatarak, “Bugünden itibaren tezgâhlarımız balıkların gelmesiyle şenlendi. Balıklarımızı özenle tezgâhlara yerleştirdik. İlk gün olduğu için biraz çeşidimiz az, ilerleyen günlerde çeşitte çoğalacak. Tüm halkımızı bekliyorum.” dedi. Balıkçı Hamza Köksoy ise ilk gün levrek, çinakop ve istavrit bolluğu olduğunu söyledi. Edirne’de levreğin kilogramı 80, çinekop ve çupranın kilosu 65, mezgitin 60, istavritin ise 35 liradan satılıyor. Tane palamut ise 15 liradan tezgâha çıktı. 

Yüzler gülüyor

Denizlerde av yasağının sona ermesiyle “Vira Bismillah” diyerek denize açılan Balıkesir’in Bandırma ve Erdek ilçelerindeki balıkçılar, limana istavrit, sardalya, lüfer ve mırmırla döndü. Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde ise, gün doğumu ile “Vira Bismillah” diyen balıkçıların yüzü, sezonun ilk gününde güldü.

AA

Okunma Sayısı: 902
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Kadir sahinoglu

    2.9.2021 17:48:50

    evet tezgahdki balikcinin yuzu bugun guluyor..80 lira levrek olunca...Turkiyede baliklarin sonunu getiren 1. balikciklardir 2. Denizlerimizi koruyamanyan.. AKP hukumetidir...Temiz deniz yoksa balikda yoktur...sonra böyle levrek 80 lirada olur 180 lirada----levrek bu son rakam olsaydi tezgahdaki balikcinin yuzu dahada gülecekti...peki vatandas onlarin yuzu ne halde acaba merak eden oldumu.

  • Kadir sahinoglu

    2.9.2021 10:04:49

    balikcilar rüya görüyor…..ege denizi daha sansli..ama Karadeniz ve marmara icin fatiha okumaktan...baska yapacak birsey yok...herseye Bismaillah ile baslamak guzel ama olmayan balik icin bismaillah demek ne kadar anlamli...neden cunku ayni balikci gecen yillarda kucuk aglar ile butun yavru baliklari tuttugu icin ,,,peki...yumurta birakmasi gereken butun baliklar gecen sene yendi,,,,afiyetle...bu deniz kirliligi ustüne ac gözlu balikcilar...Türkiyede 5 sene balik avlanma yasagi ve Temiz deniz….80 lira kilosu kim alacak o baligi …???? o yüzden bugun yakaladiklari sadece bugun yarina bos dönecekler...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı