"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demokratların ana gündemi

Ahmet BATTAL
08 Şubat 2020, Cumartesi
Dünkü Yeni Asya’da okudunuz:

CHP’ye sunulan kamuoyu araştırmasına göre, 24 Haziran 2018 seçimlerine göre AKP yüzde 42,6’dan yüzde 35,9’a düşmüş, 6,7 puan oy kaybetmiş. Daha da önemlisi Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a oy verenlerin yüzde 40’ı şimdi artık bu sistemin değişmesi gerektiğini söylüyormuş.

Müthiş bir değişim ve uyanıklık hali. Makul siyaset sahiplerince istifade edilmesi gereken büyük bir sosyal fırsat. 

Demokratlar bu konuyu ana gündem yapmalı ve sistem yeniden değişinceye ve CHS’den dönülünceye kadar da gündemden düşürmemeli. 

Millet İttifakı’nın üyeleri ve diğer ilgililer bu işi planlı harekâta dönüştürmeli ve öncelikle harekâtın ortak isim tesbitinde mutabık kalmalılar. 

- Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem

- Onarılmış Parlamenter Sistem

- Yeniden Yapılandırılmış Parlamenter Sistem…

Her ne denilecekse. Ama ortak ve kalıcı isim bulunmalı. 

Demokrat Parti başta olmak üzere, “ben demokratım” diyen ve siyasette az çok yer tutan her kurum ve her kişi, önce bu konu için meydana çıkmalı.

- Önce problem ve sonra da çözüm, basit çizgilerle sürekli olarak anlatılmalı.

Meselâ İbrahim Özdabak’ın; yasama, yürütme, yargı, maliye, güvenlik, medyadan oluşan altı anahtarı “tek elde” gösteren meşhur karikatürü gibi çizgiler sembol seçilmeli. 

- Demokratlar başkalarının gündemine ve hele sun’î gündemlere saplanmamalı, kendi ortak gündemini kurmalı, sürdürmeli. 

- Demokratlar bir yandan da kendilerinin ve milletin yakasını Kemalistlerden nasıl kurtaracağını düşünmeli ve uygulamaya geçirmeli. 

Sevene, kaynağını ve gerekçesini makul şekilde anlatmadan sadece “sevme” denilmez ve denilmemeli. 

Ama “herkes sevmeli, sen de sevmelisin” demeye kalkana, her demokrat demokratlığını net şekilde göstermeli.  

- Dini siyasete alet edenleri deşifre etmek için tedbirler almalı şeffaf tuzaklar kurmalı. 

- Millî duyguları kaşıyanları teşhis ve teşhir edecek mekanizmalar kurmalı. 

- Sosyal medyayı dört bir taraftan kuşatmalı, aktif kullanmalı. 

- Gençleri desteklemeli. “Cep telefonunu elinden bırak” demeden. Aksine, “altıncı parmağını verimli kullan” diyerek ve yol göstererek…

Okunma Sayısı: 1839
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Necati

    9.2.2020 13:30:56

    Demokrat ittifak çok önemli güçlendirilmeli ve teşfik edilmeli. Sosyal medya çok yaygın kullanılmalı. Parti devletinin tv ve gazetelerinin etkisinden ve onların tesbit ettiği gündenden uzak durulmalı. Gerçek gündem, ortak gündem güçlendirilmiş parlementer sistenlm ve ileri demokrası olmalı....

  • Abdulkadir Turan

    8.2.2020 17:09:18

    Demokratik bir devlet olabilmek,oldukça önemlidir.Adını ne koyarsak koyalım,gelecek olan sistemin,parlamenter bir sistem olması birçok insanın isteği ve beklentisidir.Hak,hukuk,adalet ve demokrasi bilincine erişebilmenin yegâne çaresi;ortak akıl ve şuurla hareket edip,gerekirse demokratik bir ittifak kurup,halkın özlemle beklediği parlamenter rejimi tekrar Türkiye'mize getirtebilmektir.Bu konuda,genç beyinlerin de aktif hâle getirilmesi ve onların harekete geçirilmesinde;büyük faydalar olacaktır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı