"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hukukçu adaylarına örnek HSK!

Ahmet BATTAL
23 Temmuz 2019, Salı
Üniversite tercih dönemindeyiz.

“Çocuğum hukuk fakültesini tercih etsin mi” diye soran dostlara ve sormayan okuyucularımıza faydalı bazı bilgileri verelim. 

Ama önce iki haber:

HSK Başkan Vekili Sayın Mehmet Yılmaz Gerede’liymiş. “Bolugündem” isimli haber sitesinin haberine göre sık sık yaptığı gibi geçen günlerde kendi memleketini yine ziyaret etmiş ve kamuya ve özel sektöre ait çeşitli “tesis”lerde “incelemelerde bulun”muş.

Ayrıca Gerede Gençlik Merkezinde de “açıklamalarda bulunmuş” ve yapılan yatırımları beğendiğini ifade etmiş. 

Dikkat ediniz, bu haberde adı geçen kişi AKP yöneticisi veya AKP hükümetinin bir bakanı ya da milletvekili değil. Haberde geçen HSK da AKP’nin bir alt organının kısa adı değil. 

HSK, Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun kısa adı. (Ki o ad yakın zamana kadar “Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu/ HSYK” idi. “Yüksek”ten neden indiğini şimdilerde tam olarak anlayabiliyoruz!).

***

Üniversite adaylarına soralım: “Hukukçu olup” ne yapacaksınız? Hukukçu “olup da” ne yapacaksınız? Hukukçu olacaksınız da ne olacak? Bu soruların cevabını vermeden hukukçu olmaya niyetlenmeyin. Adalete hizmet edecekseniz, önce adaletin ne seviyede olduğunu iyi anlayın. 

***

Ama haberde daha vahimi var. 

Doğruysa (ki tekzip edilmezse “demek doğruymuş” diyeceğiz)  Sayın Başkan Vekili “incelemelerde bulunurken” kendisine kaymakam ve belediye başkanı ile birlikte AKP İlçe Başkanı Sayın İsmail Çetin de “eşlik” etmiş. 

“Ne var bunda” diyeceklere, on beş yirmi sene öncesine kadar milletvekillerinin bile adliye kapısından desturla geçtiğini hatırlatmakla yetinelim. 

İkinci habere gelince:

Sözcü’nün haberine göre CHP Antalya Milletvekili Cahit Arı bir yerde(!) halkın yargıya güveninin yüzde yirmilere düştüğünü söyleyince Erdoğan’ın CY (Cevaplama Yardımcısı) Sayın Fuat Oktay bu rakama itiraz etmiş ve “halkın güveni yüzde yirmi değil yüzde otuz sekiz” demiş. Elbette “bu oranlar yeterli değil” diye de lütfedip eklemiş. 

Bu iki örnek olay ve haber, yargının tablosunu net şekilde veriyor.

Şimdi üniversite adaylarına soralım:

“Hukukçu olup” ne yapacaksınız? 

Hukukçu “olup da” ne yapacaksınız?

Hukukçu olacaksınız da ne olacak?

Bu soruların cevabını vermeden hukukçu olmaya niyetlenmeyin. 

Adalete hizmet edecekseniz önce adaletin ne seviyede olduğunu iyi anlayın. 

“Hukuk siyaset ilişkisi”ni ve “hukuk ideoloji ilişkisi”ni iyice düşünün.

Kendinizi nereye koyacağınızı iyi tesbit edin. 

Ondan sonra hukukçu olup olmayacağınıza karar verin. 

Okunma Sayısı: 5373
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    23.7.2019 12:42:11

    Okuduğum fakültede HUKUKA GİRİŞ dersimiz ve onun ilk konusu HAK idi.Bir kişi ister hukukçu ister sade vatandaş olsun amma HAK NEDİR bunun kavramını,anlamını iyi bilip DNA sına yerleştirsin.Üstad bediüzzaman bu konuda şu veciz ifadeyi söylemiştir.'HAK'KIN HATIRI ALİDİR,HİÇBİR HATIRA FEDA EDİLMEZ., bu düsturun hukuka giriş dersinde ve kitaplarının dibacesinde ilk konu olarak okutulup anlaşılması kanaatindeyim. HAK nedir,neden önemlidir,manayı harfi nedir,manayı ismi nedir.Evet tüm bu soruların cevabını geniş anlamda bilip kalbine,zihnine ve hasılı tüm benliğine zerkeden insanlar olduğumuz takdirde ülkede HAK-HUKUK denilince GAK-GUGUK olmadığı ve olmayacağı ile ADALET denilincede şehrimdeki mahallenin veya bir şahsi faninin isminden ibaret olmadığının kesin ve kat'i olarak bilineceği kanatindeyim.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı