"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2019 dijitalleşme yılı olabilir

19 Temmuz 2018, Perşembe 17:45
Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, “2019 yılının dijitalleşme yılı olarak ilân edilmesi ihtimali var. O halde durumu son derece somut ve ciddî düşünmek gerekiyor. 2019 gazetelerin dijital yılı olabilir” dedi.

Karaca, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Basın İlân Kurumu tarafından gerçekleştirilen “Medyaya Reklâmcılığın Geliştirilmesi Projesi” kapsamında düzenlenen sertifika törenine katıldı. Karaca, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, gazetelerle ilgili 2019 yılında bazı gelişmeler olabileceğini söyledi. Yeni dönemde Cumhurbaşkanına bağlı dijitalleşme ofisinden söz edildiğini belirten Karaca, “Belki de en hızlı harekete geçilecek, hatta duyumlarımız eğer bizleri yanıltmıyorsa 2019 yılının dijitalleşme yılı olarak ilan edilmesi ihtimali var. O halde durumu son derece somut ve ciddi düşünmek gerekiyor. 2019 gazetelerin dijital yılı olabilir” diye konuştu.  

Gelir kayıpları önlenecek

Dijital mecraya geçiş sistemiyle gazetelerin maliyetlerinde ciddî bir düşüş yaşanacağına dikkati çeken Karaca, şöyle devam etti: “Gazetelerimiz, şu anda resmi ilan yayınlıyorlar. Bunlar belirli bir tarife üzerinden yayınlanıyor. Bu tarifede, gazetelerimizin şu anda yapmış oldukları maliyetler, üretimler dikkate alınıyor, ancak dijital mecrada bunların maliyetleri ciddî oranda düşecek. Bu anlamda bu süre içerisinde gazetelerin gelirlerindeki kayıpların da önlemesi için çalışma yürütülüyor”

AA

Okunma Sayısı: 1339
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı