"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2016'dan bu yana Suriye'de 500'den fazla sağlık merkezi bombalandı

11 Mart 2020, Çarşamba 19:35
Dünya Sağlık Örgütü (DÖS), Suriye'de 2016 yılından bu yana 500'den fazla sağlık merkezinin saldırılara maruz kaldığını bildirdi.

Bu saldırıların üçte ikisi, Rusya destekli Suriye ordu güçlerince ülkenin kuzeydoğusunda gerçekleşti.

DSÖ'nün verileri, 2016 ile 2019 yılları arasını kapsıyor. Bu süre içerisinde irili ufaklı 494 hastane, sağlık merkezi, tıp merkezi saldırıya uğradı.

2020 başından bu yana ise en az 10 hastane ya da sağlık merkezi, savaşan tarafların saldırısına uğradı.

Yine örgütün verilerine göre, ocak 2016'dan bu yana 480 sağlık personeli ve tedavi gören kişi, bu saldırılar sonucu yaşamını yitirdi.

Dünya Sağlık Örgütü Doğu Akdeniz Bölgesel Acil Durum Direktörü Richard Brennan, "Üzücü olan; uluslararası toplumun kabul etmemesi gereken sağlık merkezlerine yönelik saldırıların artık alışkanlık yaptığı bir noktaya gelmiş olmamız." dedi.

Ayrıca Brennan, Suriye'nin kuzeydoğusunda en az bir milyon kişinin yerinden edildiğini ve bölgedeki hastanelerin sadece yarısının faaliyet gösterebilecek durumda olduğunu dile getirdi.

Euronews Türkçe

Etiketler: Suriye, tıp merkezi
Okunma Sayısı: 959
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı