"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Suriye kendi başının çaresine bakmak zorunda çünkü biz karışmayacağız'

12 Aralık 2024, Perşembe 10:58
ABD'nin 47. Başkanı seçilen Donald Trump, Beşşar Esed rejiminin çöktüğü Suriye için, "Kendi başlarının çaresine bakmak zorunda kalacaklar çünkü biz karışmayacağız. Fransa da karışmayacak." dedi.

Trump: Suriye’yi akışına bırakın
İsrail pişkin: Suriye donanmasını imha ettik
AB’den istikrar ve destek mesajı: Suriye, Afganistan olmasın

Trump, 7 Aralık'taki Notre Dame Katedrali'nin açılışı için Paris’e yaptığı ziyaret kapsamında Paris Match dergisine röportaj verdi.

ABD'nin seçilmiş başkanı Trump, röportajda uluslararası krizleri ve Orta Doğu’daki durumu değerlendirirken, uluslararası krizlerde "önceliklerinin" Rusya ile Ukrayna sorununun çözülmesi olduğunu belirtti.

İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü ve Suriye'de Beşşar Esed rejiminin çöktüğü Orta Doğu'daki duruma ilişkin Trump, "Orta Doğu yönetimi daha az zor bir durum." ifadesini kullandı.

Trump, "Dünyada çok fazla kriz var. Geçtiğimiz günlerde Suriye’den haberler aldık. Kendi başlarının çaresine bakmak zorunda kalacaklar çünkü biz karışmayacağız. Fransa da karışmayacak." dedi.

Önceliklerinin Ukrayna’nın Rusya ile sorununun çözümü olduğunu yineleyen Trump, "Bu iki ülke inanılmaz insan kaybı yaşıyor. Yüz binlerce asker öldürüldü. Orta Doğu da önemli ama (onun) yönetilmesinin Ukrayna ve Rusya'ya kıyasla daha az zor bir durum olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Paris ziyareti kapsamında Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmüştü.

Suriye'deki gelişmeler

Suriye'de 27 Kasım'da rejim karşıtı silahlı gruplar ile Beşşar Esed güçleri arasında çatışmalar yoğunlaşmıştı.

Gruplar, 30 Kasım ile 7 Aralık tarihleri arasında Halep, İdlib, Hama ve Humus gibi en büyük illerde üstünlük kurmuştu.

Başkent Şam'a 7 Aralık'ta girmeye başlayan gruplara halk kitlelerinin de destek vermesiyle rejim, Şam ve diğer birçok bölgede kontrolü tümüyle kaybederek çökmüştü.

Baas Partisi'nin 61 yıllık iktidarı sona ererken, rejim lideri Esed başkentten kaçmıştı.

Öte yandan, Suriye Milli Ordusu da aralıkta başlatılan Özgürlük Şafağı Operasyonu'nun ilk gününde Tel Rıfat ilçe merkezini terör örgütü PKK/YPG'den kurtarmıştı.

Operasyonda Münbiç ilçesinin de kurtarılmasıyla, Fırat Nehri'nin batısındaki en büyük terör yuvasına dönüşen bölge PKK/YPG'den temizlenmişti.

AA

Okunma Sayısı: 1038
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Necmi TORUN

    16.12.2024 12:03:24

    Isıracak it dişini göstermez. DENİLİR. INANDIK! Çok SAFIZ ÖYLE Mİ? PİŞKİNLİK! İŞTE BU? Resmen dalga geçiyor.

  • Hüseyin İlhan

    12.12.2024 13:26:33

    Din kardeşlerimiz ve komşumuz Suriye için rabbimden suhulet,kardeşlik içinde,birlik ve beraberliğini muhafaza ederek terakkisine dua ediyoruz. Zira siyonist katil devlet her fırsatta dinkardeşelrimize ve ülkelerine karşı düşmanca ve toprakalrına göz koymayı el koyarak fiiliyata dökmektediiir . Suriye de yaşanılanların ortalarında bu bay seçilmiş!TRUMP ne demişti hatırlayalım:'Golan tepelerini İsrail ilhak etmeli,hakkıdır.ABD'nin yıllardır TELAWİV'de olan büyükelçiliğini KUDÜS'e taşıma kararı alanda bu kişidir. 'ABD-FRANSA iç işlerine karışmayacak Suriye'nin diyor. Şimdiye kadar karıştırdıklarının meyvelerini oturarak alacağız demeye getiriyor amma yüce mevlamızın hesabı ,beşer-şaşarların hesabından azimdiir. İnşaallah o menhus plan ve hainane emelelrinize ulaşamayacaksınız.

  • halil

    12.12.2024 11:56:46

    Yani, maşa kullanacağız demek istiyor!!!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı