"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

1 Kasım da önümüzü açmadı

28 Mart 2016, Pazartesi
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir: 1 Kasım seçimlerinde tek başına bir parti iktidara geçti ve önemli hedefler ortaya koydu. Bizlerin önünü açacağını ve tekrar eski günlere döneceğimizi bekledik fakat Türkiye 2013’ten bu yana patinaj yapmaktadır.

Türkiye’nin en önemli ekonomi buluşmaları arasında yer alan Capital ve Ekonomist Dergileri’nin organizasyonunda, Garenta ana sponsorluğunda düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi, ‘Türkiye 2023-Büyüme Nereden Gelecek?’ oturumuyla sona erdi.

Oturumda konuşan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, hem Türkiye’de hem de dünyada yaşanan son gelişmelerle Türkiye’nin patinaj yaptığı söyledi. Özel sektörün yapacağı yatırımların devam etmesi gerektiğini söyleyen Özdemir, şunları kaydetti: “Türkiye’de gezi olayları ortaya çıktı. İki seçim geçirdik. 2015’te de seçim olacak, sonra yolumuza devam ederiz dedik. 2015’te kimse seçim konuşmasın dedim. Olmadı. 1 Kasım seçimlerinde tek başına bir parti iktidara geçti ve önemli hedefler ortaya koydu. Bizlerin önünü açacağını ve tekrar eski günlere döneceğimizi bekledik fakat Türkiye 2013’ten bu yana patinaj yapmaktadır. Hiçbir ilerleme kaydedemiyoruz.”

Enerji yatırımları durdu

Gayr-i Safi Millî Hasıla’nın 10 bin doların altına düştüğünü belirten Özdemir, bu durumda 2023 hedeflerinin tutturulmasının mümkün olmadığını söyledi.

Özdemir, Türkiye’de özel sektörün yatırıma devam etmesi gerektiğini söyleyerek, “Bizim Türkiye’de değişik bir şeyler yapmamız gerekiyor. Bir defa dijitalin önünü mutlaka açmamız lâzım. Treni kaçırmadan bunu yapmamız lâzım. Sanayide endüstride yeni evreyi Türkiye bu treni de kaçırmadan, ekonomide ve sanayide mutlak sür’atle rekabet edebilir konuma getirmesi gerekiyor. Enerji yatırımları Türkiye’de durdu. Nüfus artıyor, sanayi büyüyecek. 2018’den sonra devreye girecek santral görülmüyor. En erken 2023. Netice olarak yine özel sektörün yapacağı bu yatırımların devam etmesi gerekmektedir yoksa Türkiye enerji sıkıntısı yaşayıp Avrupa’dan başka noktalardan enerji ithal eder konuma gelecek” şeklinde konuştu.

Etiketler: nihat özdemir
Okunma Sayısı: 2762
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    28.3.2016 08:19:16

    Reza'nın önüne yatan kalmadı da ondandır o!.. Adam TEK BAŞINA tüm ülkenin cari açığının %15'ini kapatmıştı. Hainler! Kıymet bilmiyorsunuz! Gitti adam ABD'ye işte! N'olcak şimdi! Kollarımızı açıp "Getme gözünü sevem, bırakma bizi" deyeydik. Ahhh keşkeee!.. Nı haaat!..

  • HÜSEYİN İLHAN

    28.3.2016 00:40:50

    Sn.Hacı NİHAT BEY;Firmalarınızın aldığı KAYIP-KAÇAK adı altındaki para HAK kınız değil.Ahirete inanıyorsunuz değilmi,o zaman yüzünü görmediğin,sesini duymadığın,selam alıp-veremediğin insanların ahirette iki ellerinin iki yakanızda olmasını arzu etmiyorsanız HARAMİLERE bakarak sizde haram yemeyiniz,işlemeyiniz,kul hakkına girmeyiniz.Şahsen ben bu bedel için hakkımı helal et mi yo ruuuuuum.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı