"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

1 milyon istihdam şart

18 Ekim 2017, Çarşamba 23:51
TESK Genel Başkanı Palandöken, işsizliği azaltmak ve sabit tutabilmek için her yıl en az 1 milyon yeni istihdam oluşturulması gerektiğini söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, işsizliği azaltmak ve en azından sabit tutabilmek için her yıl en az 1 milyon yeni istihdam oluşturulması gerektiğini belirtti. Palandöken, yazılı açıklamasında, Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) açıklanan Temmuz ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini değerlendirdi. Artan nüfus ve iş gücüne katılım nedeniyle istihdamın önemine işaret eden Palandöken, “İşsizliği azaltmak ve en azından sabit tutabilmek için her yıl en az 1 milyon yeni istihdam yaratılması gerekiyor. TÜİK’in açıkladığı son verilere göre 15 ve daha yukarı yaşta olan işsiz sayısı geçen yılın Temmuz ayına göre bu temmuzda 119 bin kişi artarak 3 milyon 443 bin kişi oldu. Bununla birlikte işsizlik oranı değişmeyerek yüzde 10,7’de kaldı. Bu da yeni iş imkânları yaratılması gerektiğini gösteriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

‘’Kalifiye elemana ihtiyaç fazla ‘’

Palandöken, birçok iş yerinin kalifiye ara eleman ihtiyacı olduğuna ancak aradığı vasıflarda çalışacak insan bulamadığına dikkati çekti. Nitelikli iş gücünün artışıyla söz konusu sorunun ortadan kalkacağını ve işsizlik oranının düşeceğini savunan Palandöken, “İhtiyaca göre meslekî eğitim yapılmalı. Meslekî eğitimler sektörlerin ve iç ticaretin ihtiyacına göre şekillenmeli. Bu eğitimler teknik ve uygulamaya daha çok önem vermeli. Kadınların da iş gücüne katılımında destekler arttırılmalı. Geçen yıl temmuz dönemine kıyasla bu temmuzda kadınların iş gücüne katılım oranı 1,3 puan artarak yüzde 34,3 oldu. Bu rakamı daha yukarılara çekmeliyiz. Genç yaştaki milyonlarca insan ne okuyor ne de çalışıyor, onların da mesleki eğitimlere katılımının sağlanması ekonomimiz için büyük bir atılım olacaktır.”  

Ankara - Ahmet Terzi

Etiketler: bendevi palandöken
Okunma Sayısı: 1246
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı