"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'10-15 liraya su, 70 liraya lahmacun' gibi haberleri üzülerek okuyorum'

23 Ağustos 2018, Perşembe 11:17
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, turizm merkezi Bodrum'da yiyecek-içeceklerin fırsatçılarca yüksek fiyattan satıldığına dair haberlere değinerek, "Bundan sonra buna izin vermeyeceğiz." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin turizminin bazı istenmeyen olaylar nedeniyle bir süre duraklama dönemini yaşadığını, o dönemde fiyat ortalamasının düştüğünü, artık o günlerin geride kaldığını söyledi.

Türkiye'ye gelen turist sayısında artışın gelecek sezonlarda devam edeceğine inandığını vurgulayan Ersoy, hedeflerinin turist sayısı değil, turizmden elde edilen kişi başına geliri artırmak olduğunu ifade etti.

Ersoy, Türkiye'ye gelen turistlerin kişi başı ortalama turizm harcamalarının 670 dolar civarında olduğuna işaret ederek, gelecek senelerde 40-45 milyon turisti geçmeyi değil, kişi başına ortalama turizm gelirini 670 dolardan bin dolara getirmeyi konuşmak gerektiğini, başarı çıtası olarak bunu gördüğünü söyledi.

"Beş yıl içinde hedefimize ulaşacağız"

Turizmde önce insana yatırım yapılması gerektiğine değinen Ersoy, insan standardı, seviyesi, kalitesi, eğitimi yükselttiğinde bir üst sınıf turiste hitap edilebileceğini dile getirdi.

Turizmin sadece turistik tesislerdeki çalışanlardan değil, sokaktaki insanlardan da etkinlendiğini anlatan Ersoy, şöyle konuştu:

"Herkes, 'Hepsi içeride kalıyor, kimse dışarı çıkmıyor.' diyerek, 'Her şey dahil' sistemini suçluyor. Oysa dışarıyı da otel standardına getirmemiz lazım. Dışarının da standardını yükseltmemiz lazım. İşte orada belediye başkanları, belediye çalışanları devreye giriyor. Turizme yatırım yapan, turizmde çalışan insanların zihniyetini, onların kafa yapısını değiştirmemiz lazım. 'Turist geldi, üstünden ne kaparız?' mantığıyla düşünmemek lazım. Gazetelerde Bodrum ile ilgili üzülerek okuduğum, '10-15 liraya su, 70 liraya lahmacun' gibi vesaire şeyler var. Eğer siz gerekli altyapıyı, eğitimi oluşturmazsanız, sistemi kurmazsanız ortalık fırsatçılara kalıyor. O zaman bu turizmin geleceğini yiyorsunuz. Gerçekten turizme yatırım yapmak isteyen, burada iş sahibi olmak isteyen, sektör olarak görenleri sektör dışına itmiş oluyorsunuz. Bundan sonra buna izin vermeyeceğiz. Bunlara konsantre olacağız. O zaman kişi başına turist gelirinde, harcamalarında artışı yavaş yavaş izlemeye başlayacağız. Beş yıl içinde hedeflerimize inşallah ulaşacağız. Ulaşmak için de elimizden ne geliyorsa yapacağız."

AA

Okunma Sayısı: 2287
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı