"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

104,6 milyar dolarlık tarım ürünü ithal ettik

24 Şubat 2020, Pazartesi
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, önceki gün Türkiye’nin saman ithalatı yaptığına ilişkin iddialarla ilgili olarak “Türkiye tarımda kendi kendine yeten bir ülkedir. Kimsenin bu ülkede benim üreticimin, besicimin ve çiftçimin moralini bozmaya hakkı yoktur” dedi.

Bu sözlere CHP Tarım Politikaları ve Tarım Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal’dan sert tepki geldi. Artı Gerçek’in haberine göre, Sarıbal, “Pakdemirli bilmiyorsa öğrensin. Türkiye, 18 yıllık AKP iktidarı döneminde 106 bin ton saman ithalatına 20 milyon dolar para ödedi. Ayrıca bu dönemde tarımsal ürün ihracatımız 77.6 milyar dolarda kalırken ithalatımız 104.6 milyar dolar oldu. Aradaki 27 milyar doları yabancı şirketlere ve üreticilere ödedik” dedi.

Okunma Sayısı: 2465
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı