"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

4 yılda 227 bin 318 asansör kontrol edildi

02 Ocak 2016, Cumartesi 13:05
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, 2012 yılının mayıs ayından bu yana toplam 227 bin 318 asansörün kontrolünün yapıldığını bildirdi.

Korkmaz, yazılı açıklamasında, TSE'nin 2012 yılında 23 ilde 123 belediye ile protokol imzalayarak asansörlerin periyodik kontrollerine başlandığını hatırlattı. Söz konusu yıldan bu zamana kadar 227 bin 318 asansörün kontrol edildiğini ifade eden Korkmaz, yeşil etiket alamayan asansörlerin olduğu binaların belediyeler tarafından tescil edilmediğini ve dolayısıyla bu binaların ruhsat alamadığını kaydetti. 

TSE'nin, A Tipi Muayene Kuruluşu olarak bina asansörlerinin kontrolünü yaparak tespitte bulunmak ve durumu bina yönetimi ve ilgili idareye bildirmekle görevli olduğunun altını çizen Korkmaz, "TSE, asansör periyodik kontrollerini gerçekleştirirken bir yandan da ilgili idarelerde mevcut olmayan asansör envanter listelerinin oluşturulması amacıyla sokak taraması yaparak mevcut tüm asansörleri kayıt altına almaktadır" ifadesini kullandı. 

Korkmaz, TSE'nin önceliğinin her zaman vatandaşların can ve mal güvenliği olduğunu belirterek, "TSE, bu bilinç ve anlayışla, yurt çapında yaygın teşkilatı, konusunda uzman personeli ve güçlü teknik altyapısı ile asansörlerin periyodik kontrollerini kamu güvencesiyle gerçekleştirmeye devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu. 

AA

Etiketler: tse, asansör
Okunma Sayısı: 1084
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı