"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD'de hükümetin borcu açıklandı

03 Kasım 2019, Pazar 13:02
Ekim sonu itibariyle ABD'de federal hükümetin borcu 23 trilyon 8 milyar dolara yükseldi. Trump yönetiminde borç 3.2 trilyon dolar yükselmiş oldu.

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD, ekim sonu itibariyle borç rekoru kırdı. ABD Hazine Bakanlığı, hükümet borcunun 23 trilyon doları aşarak yeni bir rekor kırdığını belirtti.

ABD'de Donald Trump başkanlık koltuğuna oturduğunda, 20 trilyonun altındaki borç, federal bütçe açığının artmasından dolayı hızlı bir tempoyla yükselmeye başladı.

ABD Hazine Bakanlığı, hükümet borcunun 23 trilyon doları aşarak yeni bir rekor kırdığını belirtti. Bu miktarın 17 trilyonu vatandaşlar ve finansal kurumların, kalan 6 trilyon ise federal hükümetin farklı kurumlarının kendi aralarındaki borçlarından oluşuyor. 

Bu yılki bütçe açığı ise bir trilyon dolar olarak gerçekleşti. Trump ve Cumhuriyetçilerin 2017 yılında çıkardıkları vergi reformunun bütçe açığını 2 trilyon dolar daha artırması bekleniyor. Savunma harcamaları da artmaya devam ediyor. Pentagon’un yıllık bütçesi 700 milyar dolardan oluşuyor.

Etiketler: ABD, hükümet, borç
Okunma Sayısı: 2193
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    3.11.2019 14:17:22

    Nedense borç yapanlar hep saldırgan ve mütecaviz idareciler.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı