"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD ekonomisi tehlikeli sinyaller veriyor

15 Nisan 2016, Cuma 22:52
ABD Başkanı Barack Obama'ya ekonomik politikalarda tavsiyelerde bulunan Ekonomik Danışmanlar Konseyi (Council of Economic Advisers-CEA), Amerikan ekonomisinde rekabetin giderek azaldığı uyarısında bulundu.

CEA'nın "Rekabetin Faydaları ve Piyasa Gücünün Göstergeleri" adlı raporu yayımlandı.

Raporda, birçok sektörde, satınalma ve birleşmelerin artması, şirketlerin rakiplerini dolaylı yoldan veya bilerek piyasanın dışına itmesi ve düzenleyici mevzuatların engel oluşturması gibi nedenlerden dolayı ekonomide rekabetin azaldığı belirtildi.  

Son yıllarda, satınalma ve birleşmelerin değerinin rekor seviyelere ulaştığına dikkat çekilen raporda, birçok sektörde piyasaya yeni giren firma sayısının da düştüğü vurgulandı. 

Raporda, bu durumun devlet müdahalesiyle değişebileceği ifade edilirken, ABD Adalet Bakanlığı ve Federal Ticaret Komisyonu gibi kurumların rekabeti artıran, inovasyonu teşvik eden, tüketiciyi koruyan ve rekabetin önündeki engelleri kaldıran yeni düzenlemeler oluşturabileceği bildirildi.

Şirketler arasındaki rekabet sayesinde tüketicilerin daha kaliteli ürünlere daha düşük fiyatla ulaşabileceğinin kaydedildiği raporda, rekabetin olduğu piyasalarda ekonomik büyümenin arttığı ve refah düzeyinin yükseldiği bilgisi paylaşıldı. 

AA

Etiketler: abd, ekonomi, tehlike
Okunma Sayısı: 1431
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı