"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Açlık sınırı 1700 liraya yaklaştı

27 Nisan 2018, Cuma 18:24
Türk-İş’e göre, nisan ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırı 1680, yoksulluk sınırı 5 bin 473 TL oldu.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (Türk-İş) Nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının sonuçları açıklandı. Buna göre 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1680,33 TL, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 5 bin 473,38 TL oldu. Mart ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 1663, yoksulluk sınırı 5 bin 416 liraydı. Bekâr bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise 2 bin 73,51 TL olarak hesaplandı. Mutfak enflasyonunda artış aylık yüzde 1,06, 12 aylık artış ise yüzde 10,69 olarak açıklandı.

Okunma Sayısı: 1397
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı