"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Almanya'da haziran ayı yıllık enflasyon oranı açıklandı

13 Temmuz 2022, Çarşamba 15:10
Almanya'da yıllık enflasyon oranının haziran ayında yükselen enerji fiyatlarının da etkisiyle yüzde 7,6 olarak gerçekleştiği bildirildi.

Federal İstatistik Ofisi Destatis'ten yapılan açıklamada, mayıs ayında gerçekleşen yüzde 7,9'a nazaran düşüş kaydedildiği belirtildi.

Destatis, enerji fiyatlarının haziran ayında bir yıl önceki döneme göre yüzde 38 arttığı, gıda fiyatlarının da aynı dönemde yüzde 12,7 yükseldiği bilgisini paylaştı. 

Bunda Ukrayna'da savaşın başlamasından beri enerji fiyatlarının sürekli artmasının önemli etken olduğu kaydedildi. 

Aylık bazda tüketici fiyatlarının haziran ayında yüzde 0,1 arttığı kaydedildi. 

Savaşın yanı sıra fiyatları yukarı yönlü etkileyen bir diğer faktörün Covid-19 salgınının tedarik zincirlerinde yol açılan kesintiler olduğu hatırlatıldı. 

Haziran ayına ilişkin resmi veriler, 13 Temmuz'da açıklanacak.

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 1932
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mehmet

    14.7.2022 18:13:53

    Reis dedi ya. Global dünya da özellikle Avrupa’da enflasyon çok yüksek . Biz yine hamdolsun iyiyiz. Büyüyoruz. Felan filan. Almanya’da ve Avrupa’da enflasyon %7,6. Bizde %76. Neredeyse 10 katı. Hamdolsun 10 katı. 100 katı olsaydı ya ne yapardık. Reis doğru söylüyor. Durmak yok Akp ye oy vermeye devam.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı