"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Altın ve dolar fırladı!

09 Kasım 2016, Çarşamba 11:59
Altının gram fiyatı, ABD başkanlık seçiminde Trump'ın kazanmasıyla 140 lira sınırına kadar çıktı. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 221 lira, Cumhuriyet altını ise 903 liradan satılıyor.

Altının gram fiyatı, ABD başkanlık seçiminde Donald Trump'ın zaferi ile 140 lira sınırına kadar çıktı.

ABD başkanlık seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre Trump'ın zaferi küresel piyasalarda panik havasına neden olurken, yatırımcıların güvenli liman arayışları altın fiyatlarının hızlı yükselmesini sağladı.

Uluslararası piyasada güvenli liman olarak değerlendirilen altına artan talep ile ons fiyatı yaklaşık yüzde 5 yükselerek 1.337 doları gördü ve saat 10.40 itibarıyla 1.319 dolar seviyesinde dengelendi.

Ons fiyatındaki artış, yurt içinde dolar kurundaki yükselişle birlikte gram altının 139,5 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesine neden oldu. Doların gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı hızlı yükselmesine paralel uluslararası piyasada 3,3041 ile tarihi rekor seviyesine çıkan dolar/TL, bu seviyelerde tutunamayarak 3,1890'a geriledi.

Trump'ın performansı doları fırlattı, borsayı düşürdü!

ABD seçimlerinde Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın öngörülenlerin üzerinde performans göstermesi, doları, 3.30 liralık tarihi rekor düzeylere taşıdı; Borsa İstanbul Endeksi yeni güne yüzde 2 düşüşle başladı.

Asya borsalarının açılışında bir ara 3.30 doları gören dolar, Türkiye'de piyasaların açılmasıyla 3.19 - 3.21 lira aralığına çekildi. Dolardaki hızlı tırmanışa bağlı yükselen euro da tarihinde ilk kez 3.60 lira sınırını aşarak 3.6828 liraya kadar tırmandıktan sonra, 3.58 - 3.60 lira aralığında hareket etmeye başladı.

Borsa İstanbul Endeksi de yüzde 2.0 düşüşle başladığı ilk senasta, dünkü kapanışa göre 1.60 dolayında aşağıda bulunuyor.

 

AA

Okunma Sayısı: 2434
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • alı

    9.11.2016 16:50:09

    çok uzak olmayan bir zamanda 4 tl bekleyin ve görün

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı