"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Altın yapmadan önce dikkat

17 Kasım 2014, Pazartesi 11:22
Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Umut Halaç, "Kısa ve orta vadede altın tercihinden uzak durulmalı" dedi.

Doç. Dr. Halaç, yaptığı açıklamada, son dönemde yaşanan gelişmelerin yatırım tercihlerinin yeniden gözden geçirilmesi ihtiyacını ortaya koyduğunu belirtti. Borsadaki belirsizliğin devam ettiğini, yukarı gitmesi için bazı itici motivasyonlara ihtiyacı bulunduğu görüşünü savunan Halaç, "Yatırımcılar, yıl sonuna kadar, olabildiğince likit varlıklarda kalsınlar. Lira bazında faiz oranları tatmin edici oranlarda olmadığı için yıl sonuna kadar dolar faiz oranlarına yönelmek faydalı olacaktır. Kısa ve orta vadede altın tercihinden de uzak durulmalı. Dalgalanmalar belirsizliği arttırdığı için dolar ile borçlanmamak gerekir" önerilerinde bulundu.

Altındaki belirsizliğin sürdüğünü ve fiyatlarının gevşemeye devam edeceğini tahmin ettiğini bildiren Halaç, kısa ve orta vadede altın tercihinden uzak durulması gerektiğini savundu. Umut Halaç, Amerikan ekonomisinin yavaş da olsa toparlanmaya devam etmesine dikkati çekerek, "Bu durum doları gelişmekte olan ülkelerin para birimleri karşısında güçlendiriyor ve değerini yükseltiyor" uyarısında bulundu.

Okunma Sayısı: 966
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı