"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Arap sabununun fiyatı, üç ayda yüzde 36 arttı

07 Eylül 2018, Cuma 21:18
Yaz aylarında temizlik ürünlerindeki fiyat artışları dikkat çekti.

Yaz ayları boyunca temel gıda ürünleri ve temizlik ürünlerine gelen zamlar vatandaşın gündeminde ilk sıralara yerleşti. Özellikle haziran-eylül döneminde en çok dikkat çeken fiyat artışlarının başında temizlik ürünleri ve tuvalet kağıdı geliyor. Çamaşır suyu, bulaşık ve çamaşır deterjanı, arap sabunu ve yüzey temizleyiciler bu ürünler arasında yer alıyor. Tuvalet kağıdı da artış da öne çıkan ürünlerden. Türkiye’de çok yaygın bir marketin verilerine göre haziran-eylül döneminde temizlik ürünlerinde en çok fiyatı artan ürün arap sabunu oldu. 1 Haziran-6 Eylül tarihleri arasında arap sabununun fiyatı yüzde 36 arttı. İkinci sırada yüzde 16’lık artışla çamaşır deterjanı, 3’üncü sırada ise 14.6’lık artışla bulaşık deterjanı yer alıyor. Üreticiler, “Deterjanın hammaddesi Türkiye’de üretiliyor. Ancak buradaki üretici de ithalat yapıyor ve bu hammadeyi dövizle satıyor” derken, vatandaş ise “Aynı ürün marketlerde çok farklı fiyatlara satılıyor. Ürünler arasındaki fark ise 12 TL’ye kadar çıkıyor” dedi.

Etiketler: arap sabunu, temizlik, zam
Okunma Sayısı: 1179
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı