"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Asgari ücretin enflasyona etkisini açıkladı

09 Aralık 2015, Çarşamba 11:29
'2016 yılında Para ve Kur Politikası' konulu sunum yapan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "Asgari ücretin enflasyona etkisi yüzde 1,5 olacak." dedi

Erdem Başçı, şu ifadeleri kullandı: 

"Ekim enflasyon raporunda verdiğimiz tahmin doğrultusunda 2016 yılı başlarında düşüş sürecine girmesi beklenen enflasyonun yıl sonunda yüzde 6,5 seviyesinde gerçekleşeceği öngörülüyor.

Cari işlemler dengesindeki iyileşme devam edecektir. Alınmakta olan tedbirler ekonominin dış şoklara karşı dayanıklılığını artırmaktadır.

Enflasyonda yüzde 5’e ulaşmak için 3 puan civarında bir çaba gerekiyor. Hedefimiz; önce yüzde 8’den 6,5’a indirmek, daha sonra da takip eden yıl yüzde 5,5’a indirmek, ondan sonra da 3. yılın sonunda yüzde 5’e ulaşmak şeklinde bir plan var. Orta Vadeli programda hükümetle bu konuda mutabıkız.

Asgari ücretin enflasyona etkisi yüzde 1,5 olacak."

Okunma Sayısı: 1584
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı