"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Asgarî ücrette vergi kalkacak mı?

30 Ekim 2019, Çarşamba
CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Aile, Çalışma ve Sosyal hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a, “Asgari ücretliden kesilen yüzde 15 gelir vergisi ile damga vergisinin kaldırılması gibi bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? diye sordu.

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Aile, Çalışma ve Sosyal hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a, “Asgarî ücretliden kesilen yüzde 15 gelir vergisi ile damga vergisinin kaldırılması gibi bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? Varsa hangi aşamadadır” diye sordu.

Meclis Başkanlığı’na verdiği ve Bakan Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergede, asgarî ücretliyi yalnızca ekonomik kriz ortamında artan fiyatlar ve hayat pahalılığı değil, devlete ödediği vergiler de vurduğunu söyleyen Tokdemir, “İş gücünün önemli bir kısmını oluşturan ancak refah seviyesi açısından beklenen noktada bulunmayan asgarî ücretli çalışanların gelir seviyesini iyileştirilmesi gerekmektedir” dedi.

2020 yılında asgarî ücrete yapılacak zam oranına ilişkin muhtemel rakamlar belli olsa da vatandaşların bir diğer talebi de vergilerin kaldırılması olduğunu ifade eden İsmet Tokdemir, “Vatandaşlarımızın bu haklı talepleri hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a yazılı olarak cevaplaması için vermiş olduğum soru önergesinde bulunduk. Bakalım cevap verilecek mi ya da ne cevap verilecek? Hep birlikte göreceğiz” dedi.

HABER: FATİH KARAGÖZ

Etiketler: asgari ücret, vergi
Okunma Sayısı: 10558
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • recep

    4.1.2020 01:51:41

    damga vergisi kaldırılsa iyi olur sayın bakanım küçük bir esnafım vallah iş yapamamıyorum sayın bakanım küçük esnaf olarak isyan ediyorum kaldırılsa iyi olur

  • Tarık gur

    17.12.2019 22:47:43

    Hıc cocuk olmasınada gerek yok yıllardır bana sacma gelıyor hem asgarı ,hem de vergı ,8. Aydan sonra asgarı ucret bıle alamıyo calısanlar varmı boyle bır dunya,Allah vebalını sorumlu olanlara sorsun

  • Savaş

    31.10.2019 01:18:06

    Evet bende 4 çocuk babasıyım asgari ücretle çalışıyorum verginin kaldırılmasını istiyorum geçinemiyorum sayın bakanım lütfen asgari ücretten vergiyi kaldırın.

  • Nusret

    30.10.2019 23:38:38

    Evet ben de 3 çocuk babası eşi çalışmayan bir asgari ücretle çalışan bir vatandaş olarak vergilerin kaldırılmasından yanayım. Geçim çok zorlamış. İnsani sosyal bir çok aktiviteden geri kalıyoruz. Çocuklarımızı gerektiği gibi eğitimini temin edemiyoruz. Hayat çok pahalı çocukların geleceğine dair bir birikim yapamıyoruz... Günümüz şartlarında asgari ücret çok düşük. Artı vergilerde kesilince... Vergi kesintisi kalksa çok daha iyi olur...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı