"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Asgarî ücretten yararlanamayacaklar mı?

29 Aralık 2018, Cumartesi 17:40
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron şirketlerden kadroya geçişi gerçekleştirilen ve sayıları en az 350 bin kişiyi bulan sürekli işçilerin, “2019 yılı için belirlenen asgari ücret artışından yararlanamayacağı” şeklindeki iddialara derhal açıklık getirilmesi gerektiğini söyledi.

Gürer, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile ve Çalışma Bakanlığı arasında gerçekleştiği ileri sürülen ve kamuoyuna da yansıyan bir yazışmada 1603 liradan 2020 liraya çıkarılan asgari ücretten, taşeronken sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerin yararlanamayacağı yönünde ifadeler bulunduğuna dikkat çekerek, “Bu iddialar doğru ise taşerondan kadroya geçen işçiler için ciddi bir mağduriyet oluşturur. Konuyla ilgili olarak yetkili kurumların hemen bir açıklama yapıp varsa sorunun giderilmesi için yeni bir düzenlemeye gidilmesi gerekir. Mevcut durum ciddî mağduriyet yaratıyor. Acilen kadro alan ve asgari ücretteki artıştan yararlanamayan çalışanların mağduriyetine çözüm getirilmelidir” dedi.

Etiketler: gürer, asgari ücret
Okunma Sayısı: 2117
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı