"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakanlık ambargoya neden sessiz?

21 Ekim 2020, Çarşamba 23:50
CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Dışişleri Bakanı’ın cevaplaması isteğiyle verdiği soru önergesinde, S. Arabistan tarafından Türk Mallarına uygulanan örtülü ambargoya bakanlığın neden sessiz kaldığını sordu.

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Suudi Arabistan’ın Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı 15 ülke konumunda olduğunu hatırlatarak, “Türkiye’nin Suudi Arabistan’a yaptığı ihracatın toplam miktarı 2020 yılının 8 aylık döneminde 1.91 milyar doları buldu. Suudi Arabistan son bir yılda örtülü olarak sürdürdüğü Türk malları ambargosunu genişletmiş durumda. Özellikle Hatay ve çevre illerimizden yapılan ihracatın durma noktasına gelmesi nedeniyle bu bölgedeki küçük ve orta ölçekli işletmeler çok tedirgin olmaya başladı” dedi. Tokdemir, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteğiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti: 

HATAY’DA İHRACAT DURMA NOKTASINDA

“Suudi Arabistan işverenlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını istihdam etmesinin yasaklanması nedeniyle kaç kişi işsiz kalmıştır? Suudi Arabistan son bir yıldır örtülü olarak sürdürdüğü Türk mallarına uyguladığı ambargodan dolayı uğranılan ekonomik zararın toplam miktarı TL cinsinden ne olmuştur? Özellikle Hatay ve çevre illerimizden yapılan ihracatın durma noktasına gelmesi nedeniyle bu illerimizde kaç küçük ve orta ölçekli işletmemiz kapatılmıştır? Suudi Arabistan tarafından Türk Mallarına uygulanan örtülü ambargoya bakanlık olarak neden sessiz kalmaktasınız?”

HABER: FATİH KARAGÖZ - ANKARA

Okunma Sayısı: 1489
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı