"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Baskınlarla ekonomiyi düzeltemezsiniz’

25 Kasım 2018, Pazar 19:27
Eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, “Soğan depolarını basıp stokçuları yakalayarak, ekonomiyi düzeltemezsiniz’’ dedi.

Yüksek soğan fiyatlarıyla mücadele kapsamında soğan stokçularına yönelik baskınlar gerçekleştirilerek soğan sayımı yapılmasına ilişkin, Eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, “Soğan depolarını basıp stokçuları yakalayarak, mağazalara ‘Enflasyonu yeniyoruz’ diye afiş ve etiketler asarak, zabıtaları marketlere salıp fiyatlara narh koyarak, patates tüccarını stokçu diye yakalayıp kodese tıkarak, çok kanallı-tek sesli yandaş ve havuz medyasında en kötü geride kaldı diye her gün konuşarak ekonomiyi düzeltemezsiniz. Gerçekçi önlemler almazsanız ülkeyi kaybederiz. Bu güneşe kar mı dayanır?” değerlendirmesinde bulundu.

‘Halk yoksulluğun altında ezilmezdi’

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, Ufuk Söylemez, iktidarın uyguladığı yöntemlerin, ülkesini ve halkını seven ekonomistler tarafından kaygıyla, dış ekonomi çevreleri tarafından ise hayretle izlendiğine dikkati çekerek, “Ekonomi yönetimi çözemediği her sorunu halının altına süpürüp üzerini de medya gücüyle kapatmaya çalışıyor. Sorunların üstünü örtmede gösterdiği mahareti sorunları çözmede gösterebilseydi, bugün üstü örtülmeye çalışılan ekonomik kriz olmaz, halk da yoksulluğun altında ezilmezdi.”

Gerçeklerden bihaber olduklarının delili

CHP Niğde İl Başkanı ve Ziraat Mühendisi Erhan Adem, iş bilmeyen yöneticilerin, kendilerinden kaynaklanan hataları kapatmak için patates ve soğanını depo edenleri stokçulukla suçladığına vurgu yaparak, “Patates ve soğanı korumak için zorunlu olarak depoda tutanları ‘spekülatif stokçu’ diye yakaladığını zannetmek, işin başındakilerin dünyadan ve gerçeklerden bihaber olduğunun kanıtıdır” dedi.

Etiketler: soğan, söylemez
Okunma Sayısı: 1824
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    26.11.2018 10:11:36

    Ara sıra aldığım bir ürünün fiyatı % 50 nin üzerinde artmış,sebze ve meyve gibi ürünlerin uzun süre saklanması hem maliyetli hem de akıl karı değildir. Ülkemizde enflasyonun ana nedeni az üretim,devletteki savurganlık başta olmak üzere toplumda da olan israftır. Siz sade bir devlet dairesi yerine milyon-milyarlarca masraf ederek LĞÜKS HAYAT ile İTİBAR SAHİBİ OLUYORUZ diyorsanız işte ENFLASYONUN,ÜRETMEDEN TÜKETEREK ELE MUHTAÇ OLMANIN ASIL SEBEBİ BUDUR. Öyle depoları basıp 30-40 veya 70 ton ile işte enflasyonun suçlusunu bulduk demekle enflasyon düşmez. Ükemiz ciddi ekonomik krizdedir.Öyle olmasa İMAR BARIŞI ALTINDA KAÇAK YAPILAR İÇİN TUTULAN ZABITLARIN CEZALARI,MAHKEME KARARLARININ HİÇE SAYILMASI VE KAÇAK YAPILAŞMAYI TEŞVİK EDEN,KAMU MALININ İŞGALİNE EVET diyen faydasının sadece AKP nin mali açlığına günlük pansuman çare olan İMAR ÇIBANBAŞISINI NEDEN ÇIKARDINIZ.

  • şerif

    26.11.2018 09:24:40

    Piyasada, markette, manavda patates , soğan yok da, Depolarda yakaladıysan bu art niyetli stokçuluktur. İŞİN aslı; Patates, soğan, soğuk,karanlık, kapalı depolarda veya toprak altında muhafaza edilir. aksitakdirde ya aşırı soğukttan donarak , yada sıcaktan, gün ışığından çillenerek her iki halde de bozulur , çürürür.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı