"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Berat Albayrak KYK borçlarıyla ilgili konuştu

28 Kasım 2019, Perşembe 21:25
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2020 yılının ilk iki çeyreğinde sürecin daha iyiye gideceğini belirterek “Merkez Bankası, kamu bankaları çok büyük kar açıklayacaklar” dedi.

Albayrak, Türkiye ekonomisinin küçüleceği eleştirilerine yönelik şunları söyledi: “Yüzde 3 veya 5 küçülecek, bunlar söylendi. Üçüncü çeyrekte, kayıplara rağmen yüzde birer pozitife dönüyoruz. Eksi 3’ten pozitife dönüyoruz. Dördüncü çeyrek için konuşuyorum. Türkiye hiçbir dönem böyle operasyonlarla süreçte ‘cari fazla‘ vermedi. Türkiye yüzde 5 küçüldü, bütün bu resimde ihracatta 130 milyar dolardan, 100 milyar dolara küçüldü buna rağmen ‘cari fazla’ vermedi, açık verdi. İhracat artıyor. Bir yıllık süreci doğru bir şekilde yaşamamız lazım, idrak edip ona göre hareket etmemiz lazım.”

‘Elektrik ve doğalgaz yüzde 60 değil 19 arttı’

Maliye bakanı, elektrik ve doğalgaza yapılan zamlara ilişkin eleştirilere ise şöyle cevap verdi: “Elektriğe ve doğalgaza yüzde 60 zam var diyorsunuz. İnsaf ya, İnsan Allah’tan korkar. Hem elektrikte hem doğalgazda 2019 Ocak ayında yüzde 10 indirim oldu. 2019 Kasım itibariyle yüzde 19 bir artış var. Toplam nette yüzde 19 artış var, rakamlar ortada.” 

‘KYK borçları ile ilgili çalışma yapıyoruz’

Bakan Albayrak, konuşmasının sonunda öğrencilerin KYK borçlarına değinerek şunları kaydetti: “KYK yurtları borçları ile ilgili çalışma yapıyoruz. İktisadi ve İdari Bilimler mezunlarının gelir uzman yardımcısı olarak KPSS ile atanması için çalışma yapıyoruz.” 

Etiketler: Berat Albayrak, KYK
Okunma Sayısı: 2589
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    29.11.2019 11:14:09

    KYK.Borcu olan 280000Üniversite mezunu icra ytakibine alınmış.Şu an milyonun üzerindeki mezun ise işsiz yada asgari ücret veya asgari ücretin az üstündeki gelire sahip olduklarından bu borcu ödeyemiyorlar diye basında haber vardı.Ekonomi iyi ise 10 Yılda bu biriken borçlular neden birikti.Demek kiii ekonomi idareniz rezalet ve beceriksilikler içindedir. Damat al kayınbabanı git Dağa temiz hava alın belki yiten aklınız başınıza gelir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı