"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Beş ayda 500 konkordato ilân edildi

05 Haziran 2024, Çarşamba
UZMANLAR, YIL SONUNDA KONKORDATO SAYISININ 1000’E ULAŞABİLECEĞİNDEN ENDİŞE EDİYOR.

Ekonomİk durgunluk, artan maliyetler ve finansmana erişimdeki güçlükler, şirketleri konkordato başvurusuna yönlendiriyor. Yılın ilk beş ayında 491 şirket konkordato ilan ederken, bu rakam geçen yılın toplamını geride bıraktı.

Uzmanlar, yıl sonunda konkordato sayısının 1000’e ulaşabileceğinden endişe ediyor. Ekonomi gazetesinin haberine göre; konkordato başvurularının sektörel dağılımına bakıldığında, tekstil sektörü 35 konkordato kararı ile başı çekiyor.

En çok sıkıntı tekstil sektöründe

Tekstil ve konfeksiyon sektörlerinde toplamda 48 konkordato başvurusu yapılmış durumda. İnşaat sektörü ise 27 konkordato kararı ile ikinci sırada yer alırken, mobilya sektörü 19 konkordato başvurusu ile dikkat çekiyor. TOBB Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sanayi Meclis Başkanı Şeref Fayat, hazır giyim sektöründe yaşanan finansman sorunlarına ve güven erozyonuna dikkat çekti. Fayat, “Nakit akışında büyük zorluklar yaşanıyor. Firmalar vadeli satışlarda daha temkinli davranıyor ve bu da sektörde güven kaybına neden oluyor” dedi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 903
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı