"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bir kavanozu 11 bin liradan alıcı buldu

21 Nisan 2016, Perşembe 12:57
Adana'da sezonun ilk narenciye balı törenle hasat edildi. Açık artırmaya çıkarılan balın bir kavanozu 11 bin liraya satıldı.

Bal Tanıtım Derneği Başkanı Ömer Salcan, sezonun ilk narenciye balının hasat edilmesi nedeniyle düzenlenen törende, narenciye balını tanıtmaya ve toplumda bilinirliğini artırmaya çalıştıklarını söyledi.

Arıcıların dünyanın en doğal ve güzel ürününü üretmek için ciddi çaba sarf ettiğini belirten Salcan, "Arıcılarımız yılın 3-5 ayını evlerinden uzakta, yaylalarda geçiriyorlar ve bunun karşılığını ciddi manada alamıyorlar. Bilinçsiz ilaçlamalar yüzünden arı kayıpları yaşanıyor ve zarar ediyorlar." dedi.

Adana Vali Yardımcısı Mustafa Aydın da Türkiye'deki bal üretiminin yaklaşık yüzde 10'unun Adana'da yapıldığına dikkati çekerek, "Dünya bal üretiminde Türkiye'nin çok önemli bir yeri olduğunu, dünyada ikinci sırada bulunduğunu öğrendim. Bu yüzden Adana'da üretilen balın biraz daha tanıtıma ihtiyaç duyduğunu anladım." diye konuştu.

Düşünen insanlar için bunda büyük ibretler vardır...

 

Ve Rabbin bal arısına vahyetti ki...

Kahvaltı sofralarının en gözde tatlarından birtanesi ve yaratılış harikası balın sofraya gelişi de içinde hikmetli mucizeler barındırıyor.

Sanatlı ve hikmetli yaratılışın sayısız hikmetlerinden biri olarak San'at-ı İlahi tarafından gönderilen mucizevi balın verdiği lezzetin yanı sıra bünyesine derc edilen yararları da biliniyor ama onun sofraya gelme hikâyesi tam olarak bilinmiyor.

İşte '''Rabbin bal arısına: Dağlardan, ağaçlardan ve insanların yaptıkları çardaklardan kendine evler (kovanlar) edin. Sonra meyvelerin her birinden ye ve Rabbinin sana kolaylaştırdığı yaylım yollarına gir, diye ilham etti. Onların karınlarından renkleri çeşitli bir şerbet (bal) çıkar ki, onda insanlar için şifa vardır. Elbette bunda düşünen bir kavim için büyük bir ibret vardır.'' ayet-i kerimesiyle düşünen insanlara hitap eden Cenab-ı Hakk'ın Alim, Rezzak, Rahman, Sani gibi birçok isminin eşsiz tecellilerine ayna olan yaratılış harikası arıların tefekküre sevk eden yolculuğu...

Konuyla ilgili haberin devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/foto-galeri/ve-rabbin-bal-arisina-vahyetti-ki_354087

AA

Okunma Sayısı: 1962
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı