"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bitcoin'e Güney Kore darbesi

28 Aralık 2017, Perşembe 09:15
Güney Kore hükümeti, isimsiz kripto para hesapları açılmasının yasaklanması ve regülatörlere gerektiğinde sanal para platformlarını kapatma imkanı verilmesi gibi bir dizi tedbir üzerinde çalışıyor. Söz konusu haberin duyulmasıyla Bitcoin fiyatı bin dolardan fazla geriledi.

Güney Kore, kripto para alım-satımında spekülasyonların denetlenmesi için ek tedbirler uygulayacağını bildirdi.

Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, "Hükümet, sanal paraların gerçek bir paranın rolünü oynayamayacağı ve aşırı oynaklık nedeniyle yüksek kayıplara uğranabileceği konusunda birçok kez uyarıda bulundu. Sanal paralarda alım-satım Güney Kore merkezli platformlarda, diğer ülkelerdekilere göre çok daha yüksek" ifadelerine yer verildi.

Güney Kore'nin uygulamaya koyacağı tedbirler arasında, isimsiz kripto para hesapları açılmasının yasaklanması ve regülatörlere gerektiğinde sanal para platformlarını kapatma imkanı verecek yeni yasal düzenleme de var.

Bu arada güne 14.781 dolarda başlayan Bitcoin, söz konusu haberin duyulmasıyla 13.550 dolara kadar geriledi. Bitcoin saat 09:00'da 13.775 dolardan işlem gördü.

Etiketler: güney kore, bitcoin
Okunma Sayısı: 1699
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı